Ateityje gali padaugėti visiškai kompensuojamų vaistų pensininkams

  • Teksto dydis:
Valdžia svarsto, kad daliai gyventojų po metų – dvejų nereikės primokėti už kompensuojamuosius vaistus. Tačiau kiek tokių žmonių gali būti ir kam konkrečiai valstybė galėtų padengti visą vaisto kainą, kol kas neaišku. 

 

  

Pirmadienį Vyriausybė nepritarė siūlymui, kad preparatų veltui galėtų gauti vyresni nei 75-erių metų amžiaus žmonės. Ekspertai sako, nemokamų dalykų nebūna, tad, kaip valdžia benuspręstų, už viską sumokės mokesčių mokėtojai. 

Kad vaistai Lietuvoje brangūs, skundžiasi dažnas. Ypač sunkiai reikiamus preparatus sako įperkantys pensininkai. Vaistams ir komunaliniams mokesčiams, anot jų, išeina visa pensija.  

Seimas po pateikimo pritaręs Lenkų rinkimų akcijos siūlymui, pagal kurį 75-erių metų ir vyresniems žmonėms valstybė kompensuotų visą vaistų kainą. O pinigai tam būtų imami iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

 „Manome, kad iš tikrųjų žmonės, kurie visą gyvenimą mokėjo sąžiningai mokesčius, dirbo savo valstybei, bent jau senatvei neturėtų rinktis ar sveikatos, ar mitybos sąskaita taupyti lėšas“, – sako Seimo LLRA-KŠS frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Savo vertinimą pateikti paprašyta Vyriausybė Seimui siūlo kol kas nesvarstyti šios idėjos. Taip pat Vyriausybė pasisakė ir anksčiau, dėl socialdemokrato ir valstiečių žaliųjų atstovų idėjos vaistų nemokamai duoti 80-čiams ir vyresniems. Vyriausybės teigimu, išskirti vieną žmonių grupę – pagal konkretų amžių – nesąžininga kitų atžvilgiu.

Plačiau apie tai – Irmos Janauskienės ir Zinaidos Paškevičienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
mūsų per mažai dirbančiųjų ir daug norinčių gauti įvairias lengvatas o dar toks didelis seimas su savo pagalbininkais tai visiems ir neužtenka taip ir sukasi valdžia iš padėties dalindama po truputį gal nemokamo gydymo reikėtų kai yra 50 ar anksčiau kad sulaukus senatvės jis būtų sveikesnis senatvėje atsiliepia visos jaunystėje neišgydytos ligos kaip priklauso dažnam reikėtų sanatorinio gydymo bet retas sau tą gali leisti net apie burną pilną dantų o ilgai burnai esant be dantų tai ir nemokami protezai nieko nebe padeda nebent tik dėl grožio

lengvatomis ir kitais malonumais bet pagalvokite kad mūsų

lengvatomis ir kitais malonumais bet pagalvokite kad mūsų portretas
mes labai jau norime lygiuotis į kitas šalis

O

O portretas
Iš kitų šalių pavyzdžio negalima paimt?Lietuviški proto bokštai vis stengiasi dviratį išradinėti, kai kitose šalyse kažkodėl pensinio amžiaus sulaukusiems ir neįgaliesiems vaistai nemokami.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių