Atsisveikinimas su gyvuliais: už išskerstas kiaules – kompensacijos

Pagal Pagalbos teikimo kiaulių laikytojams, skatinant vykdyti afrikinio kiaulių maro (AKM) prevencijos priemones, taisykles, kiaulių laikytojams bus mokama 100 eurų išmoka už kiekvieną paskerstą kiaulę, skelbia Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).

Valstybės pagalba bus teikiama pagal tris rugpjūčio 27 d. žemės ūkio ministro įsakymu patvirtintas taisykles, kuriose reglamentuotas paramos teikimas dėl AKM paskerdusiems kiaules, įsigijusiems biologinio saugumo reikalavimų įgyvendinimui užtikrinti reikalingas priemones ar įsigijusiems kitų ūkinių gyvūnų.

Pagalba teikiama pareiškėjams, laikantiems kiaules rajonuose, kuriuose 2018 metais nustatyti AKM atvejai, t.y. rasta užsikrėtusių šernų ir (arba) kiaulių (informaciją skelbia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Pareiškėjai teikti paraišką ir kitus būtinus dokumentus kviečiami savivaldybėse pagal fizinio asmens gyvenamąją vietą arba juridinio asmens buveinės adresą nuo rugsėjo 3 d. iki 2019 m. vasario 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Čia jokio maro nėra, bet reikia, kad mus maitintų didžiosios sesės. Taip padarė su galvijais, žemėm, o dabar su kiaulėm.

juk

juk portretas
visi sulinde briuselio zydeliu kiseneje kaip gi kitaip juk zydeliai kiaulienos nevalgo....

nu blee blee..

nu blee blee.. portretas
išp ti visą tą veterinorių ministeriją kiaurai ir išspirti NX.PER TIEK METŲ SWOLACIAI NESUGEBA IŠNAIKINTI MARO!O gal akys lenku kupiurom užlipintos ir ESo komandom rankos surištos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių