Baltarusijos krizė gali suduoti smūgį Lietuvos prekybininkams

  • Teksto dydis:

Baltarusijos centrinio banko sprendimas apmokestinti bet kokios užsienio valiutos pirkimą gali suduoti smūgį ir Lietuvos prekybininkams - spėjama, kad tai sumažins ne tik lietuviškų prekybos centrų pelnus, bet ir turistų srautą.

Baltarusijos centrinio banko sprendimas apmokestinti bet kokios užsienio valiutos pirkimą gali suduoti smūgį ir Lietuvos prekybininkams - spėjama, kad tai sumažins ne tik lietuviškų prekybos centrų pelnus, bet ir turistų srautą.

„Lapkričio mėnesį, lyginant su pernai metais, matėme tam tikrą pirkėjų iš Baltarusijos sumažėjimą. Tačiau ar tai vienkartinis atvejis – kokių jau būta šiais metais – ar tendencija galėsime įvertinti tik po ilgesnio laikotarpio“, – portalui 15min.lt sakė bendrovės „Akropolis LT“ direktorius Remigijus Veikalas.

Pasak „Swedbank“ vyriausiojo ekonomisto Nerijaus Mačiulio, tai, kad Rusijos rublis smuko penkiasdešimt procentų, o Baltarusijos rublio keitimas į užsienio valiutą pabrango trisdešimt procentų, reiškia, kad tiek tų šalių gyventojams išauga kainos Lietuvoje.

“Ne tik prekės, bet ir viešbučiai, atostogos ir visa kita. Todėl pagrindinis klausimas, kas yra tie rusai ir baltarusiai, kurie važiuodavo į Lietuvą. Aš manau, kad tai prakutę vidurinės klasės atstovai, kurie negalėjo sau leisti atostogų Nicoje, todėl rinkosi Palangą. Toks kainų padidėjimas tikrai bus įkandamas ne visiems“, – 15min.lt sakė N.Mačiulis.

Baltarusijos rublis nėra oficialiai susietas su Rusijos valiuta, bet ši šalis ekonomiškai yra smarkiai priklausoma nuo didžiosios kaimynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit verkti

baikit verkti portretas
lyg tyčia visi dejuoja, neišgyvens, padės galus, smuks, kris ir panašiai. Na, kiek kris, sumažės, bet gi nei mirsime, nei žūsime, nei išgaruosime, ypač verslininkai, o jei turistų sumažės, tai ką, jau mes visi dėl to turime gailiai verkti? baikit vieną kartą rypauti, ne sibiruose esame, išgyvensime, ne taip buvo buvę. manau, kad tokios pesimistinės nuotaikos skleidžiamos su pikta intencija, visi tai priima už gryną pinigą, tokią visuomenę lengva valdyti, ypač dabar, kai išlindo į paviršių mylintieji putiną-carą, skleidžiantieji jo propagandą, todėl tokių rypavimų mes neturime priimti, jei bent kiek mąstome.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
O ar mes galime geriau atrodyti? Kaip užtikrinti daugelio kvalifikuotų darbuotojų paruošimą? Kaip valstybė gali atskleisti mums, kokie Lietuvos universitetai yra geriausi? Naudodama Sodros duomenis. Kuo mažiau uždirba studento tėvai, ir kuo daugiau uždirbs šis studentas, baigęs universitetą, tuo universitetas yra geresnis, nes net iš vargingiausių šeimų vaikų paruošia gerus darbuotojus Lietuvai. Laikas mūsų valstybei pradėti platinti šią informaciją. Tuo labiau, kad JAV pradeda tai daryti jau dabar (žiūrėk čia) [1]. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių