Baltijos valstybių ir Lenkijos ministrai tariasi dėl kiaulių maro

  • Teksto dydis:

Lietuvoje ir kitose kaimyninėse ES šalyse plintant afrikiniam kiaulių marui, Vilniuje trečiadienį susitinka Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos žemės ūkio ministrai. Jie aptars ligos protrūkio padarinius bei ieškos būdų, kaip padėti ūkininkams.

Pasak Žemės ūkio ministerijos, kaimyninių valstybių ministrai atvyksta žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės kvietimu.

Į susitikimą atvyksta Ivaras Padaras iš Estijos, Janis Duklavas iš Latvijos ir Tadeuszas Nalejwakas (Tadeušas Nalejvakas) iš Lenkijos bei jų vadovaujamos delegacijos.

Praėjusią savaitę V.Baltraitienė BNS sakė, kad susitikime bus kalbama apie galimybę gauti Europos Sąjungos paramą kovai su maru, tačiau konkreti suma dar neaiški.

Trečiadienį į Vilnių taip pat atvyksta Baltarusijos veterinarijos tarnybos vadovas Jurijus Pivovarčikas. Jis dalyvaus konsultacijose su Europos Komisijos ir Lietuvos atstovais, pristatys situaciją Baltarusijoje.

Liepos 24 dieną Ignalinos rajone aptiktas afrikinis kiaulių maras Danijos kapitalo „Idavang“ kiaulių komplekse - jame dėl ligos išskersta apie 19 tūkst. kiaulių. Trijų kilometrų spinduliu aplink kompleksą išskerstos visos kiaulės, o 10 km spinduliu laikomos kiaulės nuolat stebimos veterinarų.

Lietuvoje šernuose afrikinis kiaulių maras aptiktas sausį. Šiemet užkratas rastas ir Lenkijoje bei Latvijoje. Liga į aplinkines valstybes pateko iš Baltarusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių