Bankai ima reikalauti, kad jų išduotos debeto kortelės būtų registruojamos

  • Teksto dydis:

Kai kuriems Lietuvos komerciniams bankams pareikalavus jų išduodamos debeto korteles privalomai registruoti, jeigu ketinama jomis atsiskaityti interneto parduotuvėse, nes kortelės neregistravus, ja atsiskaityti už pirkinius internetu nepavyks, klientai ėmė baimintis, kad bankai už paslaugą gali pareikalauti specialaus mėnesinio mokesčio.

"Lietuvos žinioms" šalyje veikiantys bankai teigė debeto kortelių, kuriomis leidžiama atsiskaityti perkant internete, papildomai neapmokestina, tačiau klientams teikia galimybę nusipirkti papildomą kredito kortelių "apsaugą".

"Swedbank" atstovas spaudai Saulius Abraškevičius dienraščiui aiškino, kad šis bankas debeto kortelių už jų naudojimą interneto atsiskaitymams papildomai neapmokestina. DNB banko išduodamoms mokėjimo kortelėms taip pat siūloma mokama paslauga "Saugi kortelė". Paslaugos kaina - 0,54 euro per mėnesį.

Kiti komerciniai bankai tikino, kad jų išduodamomis debeto ir kredito kortelėmis atsiskaityti internetu galima be papildomo "saugumo" mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsu

Smalsu portretas
ar greit bankai pradės reikalauti, kad kiekvienas praeivis, priartėjęs prie banko pastato dešimties metrų atstumu, užsiregistruotų ir susimokėtų? Mokama paslauga "saugi koretlė" iš viso absurdas. Jei banko išduodamos kortelės iš esmės nesaugios, tai joks mokestis saugumo nepadidins. O jei bankai sąmoningai sumažina kortelių saugumą nepageidaujantiems mokėti papildonų mokesčių, tai čia jau kriminalu kvepia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių