Brangstantis salyklas išaugins alaus kainas

  • Teksto dydis:

Jau kitąmet geriantieji lietuvišką alų, tikėtina, bus priversti plačiau atverti savo pinigines, nes dėl visoje Europoje siautėjusios sausros, yra rekordiškai mažas grūdų derlius, penktadienį rašo portalas tv3.lt.

Aludariai skaičiuoja, kad dėl to pagrindinis šio alkoholinio gėrimo komponentas, salyklas, gali pabrangti iki 40 proc. Maža to, Lietuvos alaus gamintojams galvos skausmą kelia ir brangstančios pakuočių žaliavos bei kuras. Prekybininkai tvirtina, kad užsienio aludariai apie produkcijos brangimą ateinančiais metais neužsimena.

Didžiausią šalyje alaus rinkos dalį užimančio „Švyturys-Utenos alaus“ korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys pažymėjo, kad šiuo metu salyklo kainos auga ir šis augimas yra didžiausias per dešimtmetį.

Jis pastebi, kad kainų atotrūkis labiausiai gali būti pastebimas populiariausiojo alaus kategorijoje.

Užsienietiški nedidelių daryklų alūs gali būti dar brangesni nei analogiška lietuviška produkcija, nors įvairių Europos ir pasaulio šalių aludarių prekių ženklams Lietuvoje atstovaujančios įmonės „Mineraliniai vandenys“ Asortimento valdymo skyriaus vadovė Baltijos šalims Aurinta Savickaitė teigia, kad oficialios informacijos apie ketinimą branginti importuojamą alų iš gamintojų bendrovė kol kas nėra gavusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alaus mėgėjas

Alaus mėgėjas portretas
Tegul ta proškinį švyturį - utena patys geria nežinau kas gali gerti toki šūdą.

tadas reikejo tau pasilikt ten, jei cia taip blogai.

tadas reikejo tau pasilikt ten, jei cia taip blogai. portretas
ir puiku, maziau gersit , gersim.

miltai

miltai portretas
duona irgi is milteliu idijotai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių