Būsto savininkas nori iškeldinti iš nuomojamo buto: ką daryti?

  • Teksto dydis:

Iškeldinti net ir ne pačius pareigingiausius nuomininkus iš nuomojamo būsto jo savininkai gali tik kreipęsi į teismą, sako advokatas Karolis Rugys. Jis taip pat pabrėžia, kad nuomos sutartį sudarę savininkai negali ir kada panorėję lankytis būste.

„Būsto savininkams reiktų omenyje turėti tai, kad jie savo turtą tam tikram terminui atidavė nuomininkui – kitam asmeniui ir jis nuomos laikotarpiu negali savavališkai įeiti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ kalba advokatas.

Jo teigimu, jei nuomininkai piktybiniai – nemoka nuomos mokesčio, gadina turtą – nutraukti sutartį ir juos iškeldinti tikrai galima, tačiau tai padaryti galima tik teismo nustatyta tvarka.

„Fizinius asmenis iš gyvenamųjų patalpų galima iškeldinti tik teismo nustatyta tvarka – reikia kreiptis į teismą. Jeigu nuomotojas savavališkai sugalvos juos iškeldinti, tada jis gali susilaukti baudžiamosios arba administracinės atsakomybės“, – pasakoja teisininkas.

Pasak jo, dar sudėtingiau iškeldinimo procesas vyksta, jei nuomininkas turi vaikų.

Būsto savininkui teisininkas pataria sudarant nuomos sutartį atkreipti dėmesį ne vien tik į sumą, kokią gaus už nuomą, bet ir į kitas aplinkybes – nebijoti pasidomėti nuomininko finansine padėtimi.

Išsamiau – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių