A. Butkevičius: derybos su „Gazprom“ nebus lengvos

Derybos dėl dujų tiekimo Lietuvai sąlygų su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ nebus lengvos, teigia premjeras. Tačiau, pasak Algirdo Butkevičiaus, yra teigiamų ženklų, nes „Gazprom“ nori pradėti derybas kuo greičiau.

„Aš manau, kad nebus lengvos (derybos - BNS). Kiek mane vakar informavo iš to pirmo susitikimo, jautėsi, kad nebus lengva ir reikės labai daug kalbėtis“, - penktadienį LRT televizijai sakė A. Butkevičius, paklaustas, ar galima tikėtis mažesnių dujų kainų po derybų su „Gazprom“.

Premjeras teigė, kad ketvirtadienį įvykusiame Lietuvos Vyriausybės ir „Gazprom“ atstovų susitikime Vilniuje turėjo būti derinama tik būsimų derybų darbotvarkė, tačiau rusai buvo linkę pradėti derėtis.

„Buvo susitikimas ir galiu pasakyti, kad telefoninio pokalbio metu buvo numatyta, kad tik darbotvarkę derint, bet iš jų pusės buvo, kad vos ne prasidėtų derybos. Kai atvyko, susitiko, jiems buvo pasakyta, kad jie (Lietuvos atstovai - BNS) neturi tokių įgaliojimų, labai konkrečiai gali kalbėtis tiek, kiek jiems yra leidžiama, tas, kas yra numatyta tam tikruose dokumentuose, (...) jas galima pradėti tik tuo metu, kai bus tos derybinės grupės vadovas energetikos ministras“, - teigė A. Butkevičius.

Pasak jo, tikėtina, kad „Gazprom“ ir Lietuvos atstovai vėl susitiks per dvi savaites.

„Jie sutarė, kad tikriausiai dviejų savaičių laikotarpyje vėl susitiks, jeigu spės suderinti darbotvarkę. Nes po dviejų savaičių jų žmonės išvyksta į užsienį. Bet viena mintis nuteikė pozityviai - iš jų pusės pasakyta, kad pagaliau mes pradėjome kalbėtis. Blogai, kai nusikalbi, blogai, kai prisikalbi, bet blogiausia, kai nesikalbi“, - sakė premjeras.

Lietuvos Vyriausybės ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom” ekspertai ketvirtadienį Vilniuje pradėjo konsultacijas dėl būsimų derybų.

Energetikos ministerijos teigimu, tai buvo pirmas parengiamasis susitikimas po to, kai A. Butkevičius sudarė derybų su „ Gazprom“ grupę dėl dujų tiekimo Lietuvai sąlygų, jame aptarti tik būsimų derybų organizaciniai klausimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lysi

lysi portretas
į subinę gazpromui

Nesąmonjių įsisenėjimas

Nesąmonjių įsisenėjimas portretas
Manoma, kad tie sunkumai perdėti. Šaknys - visuomeniniuose santykiuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių