A. Butkevičius: situacija Graikijoje turės įtakos visai Europai

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad situacija Graikijoje neigiamai atsilieps visai Europai ir sumažins pasitikėjimą eurozona.

„Pasaulinės finansų rinkos labai jautriai reaguoja, kada kurioje nors vienoje šalyje, ir net jeigu ta šalis yra Eurozonos narė, įvyksta kažkokie finansiniai sunkumai. Tai neigiamai atsiliepia visai Europai. Tai turi įtaką ir pasaulio finansų rinkai, dėl to pasitikėjimas finansų rinka ir eurozona tikrai truputį sumažėja, o tie, kurie kalba, kad jokios įtakos neturės ir neturi, kalba netiesą“, – LNK žinioms sekmadienį sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar Lietuva finansiškai nukentėtų nuo kurio nors iš referendumo sprendimų.

Jis teigė besitikintis, kad graikai referendume vadovausis „ne emocijomis, o blaiviu protu“.

„Aš manau, kad jie balsuos už tai, kad Graikija turi likti eurozonos nare, taip pat – Europos Sąjungos nare ir taip pat tiesiog pagalvoti, kaip iš tos sunkios finansinės situacijos jiems išsivaduoti“, – sakė A.Butkevičius.

Graikijoje sekmadienį vyko lemtingas referendumas dėl to, ar šalies žmonės turėtų sutikti su griežtomis tarptautinių kreditorių finansinio gelbėjimo sąlygomis, Europos Sąjungai (ES) nerimaujant dėl šio plebiscito padarinių bloko ateičiai.

Trys nuomonių apklausos, atliktos sekmadienį vykstant plebiscitui dėl finansinės pagalbos sąlygų, rodo, kad Graikijos referendume veikiausiai laimės „Ne“ stovykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėl pakartosiu

Vėl pakartosiu portretas
Kad reikia dirbti ir užsidirbti, o ne iš skolų gyventi - faktas kaip blynas. Bet kodėl niekam nerūpi, kad ES ir TVF peršami taupymo metodai reikalauja taupyti paprastų - ir pirmiausia dirbančių - žmogelių sąskaita? Jei reikalautų, kad valdžia (tiek Briuselis, tiek valstybių valdžios) pradėtų taupyti nuo savęs, piliečiai nebūtų prieš taupymą, dauguma visom keturiom UŽ balsuotų.

gal eurus i dolerius keist

gal eurus i dolerius keist portretas
niekas musu neperspeja ka daryt,jei e s zlugs tai reikia dolerius opirkt.tegu paraso ka daryt.is ko gyvensim uz ka laidosimes

rupintojelis

rupintojelis portretas
tas pranasas tik pries kelias dienas suoke kad jokio pojucio mums nebus bet kaip visada jo atmintis siekia kelias valandas ar minutes o paskui as to nesakiau
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių