D. Grybauskaitė: Lietuvos ir Norvegijos bendradarbiavimas auga

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su 18 stambiausių Norvegijos verslo įmonių ir investicinių fondų vadovų aptarė investicinį klimatą ir verslo kūrimo sąlygas mūsų šalyje.

Prezidentės teigimu, Lietuvą ir Norvegiją sieja ne tik stiprūs politiniai ryšiai, bet ir sėkmingas ekonominis bendradarbiavimas. Tai, kad Lietuvos ir Norvegijos prekybos apyvarta per paskutinius ketverius metus išaugo 72 proc., yra geriausias įrodymas, kad ši šalis vertina Lietuvą kaip patikimą partnerę.

„Pastaruosius ketverius metus Lietuvos ekonomika yra viena sparčiausiai augančių visoje Europos Sąjungoje. Nuolat didėjančios užsienio investicijos mūsų šalyje įrodo, kad gebame gerinti verslo sąlygas ir kad pasitikėjimas Lietuva akivaizdžiai auga", – sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, gerus Lietuvos ir Norvegijos ekonominius santykius įtvirtina ir bendradarbiavimas energetikos sektoriuje. Mūsų šalies energetinės nepriklausomybės simboliu vadinamas suskystintųjų gamtinių dujų terminalas-saugykla buvo pastatytas ir išnuomotas Lietuvai norvegiško kapitalo įmonės „Hoegh LNG". Be to, dar vasarą buvo pasirašyta suskystintųjų gamtinių dujų tiekimo sutartis su Norvegijos kompanija „Statoil". Ši sutartis ne tik užtikrins nuolatinį terminalo veikimą, bet ir garantuos nepertraukiamą alternatyvų dujų importo šaltinį.

Norvegija pirmauja pagal investicinių projektų skaičių Lietuvoje 2010–2014 m. ir yra penkta pagal dydį užsienio investuotoja mūsų šalyje. Per pastaruosius ketverius metus Lietuvos ir Norvegijos prekybos apyvarta siekė daugiau kaip 2 milijardus litų.

Po susitikimo su Prezidente Norvegijos verslininkai susitiks su Lietuvos banko, vertybinių popierių biržos „NASDAQ OMX Vilnius", „Investuok Lietuvoje" atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Br Kęstui

Br Kęstui portretas
Asi niekšingas pliurpius...

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tai ar buvo Rusijos povandeninis laivas prie Švedijos krantų? Greičiausiai ne. Dauguma švedų netiki šia pasaka. Dauguma švedų labiau bijo Ebolos, negu Rusijos atakos. Na o Lietuvoje? Kas tai būtų Ebola? Kiaulių gripas? Vaistų gamintojų išmislas? Delfis ir kiti bulvariniai leidinukai pilni isterijos dėl švediškos pasakos apie šnipus po vandeniu. Premjeras Butkevičius, nepaisydamas prostatos problemų, pasiryžęs pats nerti į šaltas Baltijos bangas, kad krūtine uždengti išsinuomuotą bevertį brangių suskystintų dujų laivą (grėsmingai vadinamą SGD terminalu, nors dėl brangumo turėtų vadintis Lietuvos verslo terminatoriumi) nuo tariamų Rusijos povandeninių laivų. Prezidentė Grybauskaitė stovi visai netoli nuo pono Butkevičiaus (juk reitingai kaime nuo to priklauso), tik neranda maudymosi kostiumėlio, kuris efektingai parodytų figūros privalumus, todėl apie nardymą negali būti ir kalbos. Atvarykite vokiečių tankus. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių