D. Grybauskaitė paragino Čilės verslininkus kurtis Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė susitikime su Čilės prezidente Michelle Bachelet (Mišele Bačelet) paragino šios šalies verslininkus atvykti į Lietuvą.

Prezidentūra pranešė, kad D.Grybauskaitė susitikimo metu pareiškė, jog Lietuva yra atvira Čilės verslininkams, norintiems pradėti verslą Europoje ir ieškantiems kelių į Europos Sąjungos rinką.

„Didelis geografinis atstumas nėra kliūtis vystyti dvišalį bendradarbiavimą. Prieš 200 metų tarp valstybių užsimezgę kultūriniai ryšiai yra geriausias įrodymas, kad net ir per tūkstančius kilometrų nutolusias tautas gali sujungti kultūra, skirtingos tradicijos ir noras padėti vieni kitiems. Kartu dirbame tarptautinėse bendruomenėse, tačiau vis dar turime daug neišnaudotų galimybių ekonomikos, švietimo ir kultūros srityse“, – pranešime sakė šalies vadovė.

Susitikime šalių vadovės taip pat aptarė energetikos klausimus - JAV skalūnų dujų importo galimybes. Čilė turi suskystintų gamtinių dujų terminalą ir dabar daugiausiai importuoja SGD.

Anot pranešimo, Čilės parama svarbi Lietuvai siekiant tapti Tarptautinės ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EPBO) nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cilietis

cilietis portretas
atvarau investuoti i skurdziU valstybe

Tai jie ką

Tai jie ką portretas
žemę gaus dykai ar be mokesčių dirbs samdydami lietuvius?Gal bandys įkišti savo aferiūgas skalūnams iš Lietuvos pumpuoti/vietoje USA/?Labai norėtūsi plačiau sužinoti ir kas telpa į frazę,,..ekonomikos, švietimo ir kultūros srityse.."Galėtų korespondentai smulkiau pateikti tokią informaciją.O gal jau užpakalio nepakelia nuo kėdžių iš tingumo?

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos “Mes, pasirašiusieji, atsiribojame nuo tokio Lietuvos valdžios elgesio su Tauta ir valstybe.”
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių