D. Grybauskaitė: turto ir prabangos mokesčiai turėtų būti didesni

  • Teksto dydis:

Lietuvoje darbo užmokesčio apmokestinimas smarkiai skiriasi nuo kapitalo, turto ir prabangos mokesčių, todėl pastarieji galėtų būti didesni, mano prezidentė.

Dalia Grybauskaitė sakė, kad Vyriausybė turėtų siekti ne didesnio dirbančiųjų apmokestinimo, o didinti pajamų iš kapitalo mokesčius.

„Socialinio teisingumo prasme, kai mes kalbame apie atskirties mažinimą, vadinamieji prabangos mokesčiai arba didelio nekilnojamojo turto apmokestinimas turėtų būti didesni, nei turime dabar. Manau, Vyriausybė su pasiūlymais ta linkme ir juda. Automobilių mokestis neturi nieko bendra su atskirtimi ir skurdo mažinimu – jis daugiau orientuotas galbūt į aplinkosaugą ir nelabai papildys biudžetą, bet čia jau yra Vyriausybės atsakomybė“, – interviu portalui delfi.lt teigė D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, mitas yra tai, kad Lietuvoje yra per didelis darbo jėgos apmokestinimas – jis yra arti Europos Sąjungos vidurkio.

„Tai, kad per mažai apmokestinamos kitos pajamos – iš kapitalo, dividendai ar dar kas nors, iš tiesų matome, tokia disproporcija yra, kai žmonių, dirbančių už atlyginimą, apmokestinimas yra santykinai gerokai didesnis palyginti su tuo apmokestinimu, kuris yra pasyvesnis – iš kapitalo, iš nuosavybės. Tai yra erdvė ir galimybė bet kuriai Vyriausybei judėti didesnio būtent ne su darbo santykiais susijusio apmokestinimo link“, – sakė šalies vadovė.


Šiame straipsnyje: mokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Su nekilnojamo turto mokesčiu bus taip, kaip su žemės mokesčiu (žemė Lietuvoje yra kilnojamas turtas, todėl ir nesakoma, kad mokantys žemės mokestį moka nekilnojamo turto mokestį): perskaičiavo valdžia žemės vertę, ir padidėjo mokestis dešimteriopai, nors žemės nepadaugėjo. Perskaičiuos nekilnojamo turto vertę - kaipmat visi dar turintys kur gyventi milijonieriais pataps! Ir privalės žmogeliai, jau dabar pusbadžiu gyvenantys, kad tik su komunalininkais atsiskaitytų ir į skolas neįlįstų, dar ir prabangos mokestį mokėti. Įdomu, kur ketinama dėti pulkus naujų benamių? Juk išgrūs iš namų už skolas, gal ne iš karto, bet išgrūs. Šilumos trasose žiemą visi nesutilps...

Nepatinka

Nepatinka portretas
Anksčiau buvau gana teigiamai nusiteikęs Prezidentės atžvilgiu. Bet šios jos mintys nuteikia nekaip. Gina valdininkiją. Atseit, jų kiekis - O.K., jei "zuikeliai" skriaudžami ir pan., visos bėdos (socialinė nelygybė) dėl mažų mokesčių... O aš galvoju atvirkščiai: kuo mažesni mokesčiai (ypač smulkiam verslui), kuo mažiau klerkų ant galvos - tuo visiems bus tik geriau .

Arturas

Arturas portretas
Drysčiau paprieštarauti, nes mokėti turto mokesčius už turtą kuriame gyveni ir jis yra vienintelis, mokesčių neturi būti, kad tai niekaip nesusiję su pajamomis... Jeigu taip įvyktų siūlyčiau prieš tokią valdžią sukilti ir ją bet kokia kaina n u g r i a u t i!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių