Dalį vyresnių pirkėjų piktina paso reikalavimas perkant alkoholį

  • Teksto dydis:

Penktadienį įvestas reikalavimas rodyti asmens dokumentą perkant alkoholį papiktino dalį vyresnio amžiaus pirkėjų - pražilusių senjorų pasų tikrinimą jie vadina papildoma gaišatimi, kuri neatneš realios naudos.

Naujosios tvarkos šalininkai problemų neįžvelgia ir viliasi, kad tai padės pažaboti gėrimų pardavimą nepilnamečiams ir nesaikingą alkoholio vartojimą - vieną iš didžiausių socialinių problemų šalyje.

Dalis pensininkų nepatenkinti

Vilniaus Justiniškių rajone „Norfoje“ kalbintas pensininkas Rimas, neseniai įžengęs į septintą dešimtį, buvo nepatenkintas, kad turėjo rodyti dokumentą, kai pirko alų. Jo nuomone, kasininkai paso prašyti turėtų tik iš jaunesnių žmonių.

„Nesąmonė, jeigu jaunas žmogus prieitų, tai galbūt ir reikėtų, bet kai aš prieinu 60 metų, tai man atrodo, kad tai nereikalinga“, - BNS sakė Rimas, paglostęs savo žilą barzdą.

Jam antrino sostinės Karoliniškių „Maximos“ aikštelėje į savo automobilį alų krovęs 66-ių pensininkas Stasys.

„Ne tai kad man toks dalykas nepatinka, tai perteklinis dalykas. Yra žmonės, kurie jauni, ir nesuprasi ar jiems 30 ar 18 metų - tada taip, bet jeigu tu rodai pensininko pažymėjimą, tai tikriausiai to turėtų užtekti“, - svarstė Stasys.

Karoliniškių „Maximoje“ prie kasų sutiktas 40-ies metų mažmeninės prekybos tinklų tiekėjas Žydrūnas, taip pat pirkęs alų, sakė esąs įsitikinęs, kad nauja tvarka tik be reikalo padidins eiles.

„Tai kasininkams sudaro bereikalingas eiles. Tiems, kurių veidai labai jauni,reiktų rodyti dokumentus, o šiek tiek pražilusiam nereikėtų rodyti. Dėl dokumentų rodymo bendrai aš šiandien nepritariu“, - teigė Žydrūnas.

Kai kurie kiti naujosios tvarkos kritikai svarsto, kad nauji reikalavimai tėra viešųjų ryšių akcija ir bandymas visuomenės pyktį nukreipti į politikus, svarstančius siūlymus alkoholį pardavinėti specializuotose parduotuvėse ar sutrumpinti prekybos juo laiką.

Pažabos benamių girtuoklystes?

Naują tvarką pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. BNS kalbinti vilniečiai teigia, kad paso reikalavimas gali sumažinti gėrimą tarp asocialių asmenų.

Naująja tvarka liko patenkinta prekybos centro „Panaroma“ parduotuvėje „Rimi“ sutikta 23-ių metų administratorė Gabrielė Trepekūnaitė, pirkusi šampano butelį.

„Manau, kad tai yra gerai ir vertinu labai teigiamai. Tikrai Lietuvoje yra labai daug geriančių žmonių ir galbūt alkoholikai neturės dokumento, tai galbūt netgi sumažins gėrimą. Man ši iniciatyva neturi problemų“, - bėgdama atgal į darbą teigė G.Trepekūnaitė.

Visoje „Rimi“ tik šalia vieno kasininko stovėjo neparduotas viskio butelis.

Šeškinėje, Buivydiškių gatvės „Iki“ parduotuvėje sutikta 29-ių metų valstybės tarnautoja Ieva BNS sakė, jog pati nevartoja alkoholio, bet pritaria privalomam asmens dokumentų rodymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wwww

wwww portretas
Tie nepilnameciai kurie geria, ir toliau gaus kur nusipirkti ir toliau gers. Gyvenu prie mokyklosm tai pries mano langus mokiniai stovi ruko, geria, siukslina ir viskas gerai, demokratija.

Masonu-demonu pakalikai

Masonu-demonu pakalikai portretas
Tai daroma tikslingai,siekiant paruosti visuomene visuotiniam privalomam cipavimui ir suzymejimui.

vartotojas

vartotojas portretas
negana to,kad didieji prekybos centrai užsikėlę nemažus antkainius maisto produktams, biznį daro, dar ir vadovauja mums, prašo rodyti pasus, nieko gero valstybė valstybėje, o seimas apsimeta, kad nesupranta, kad tai rimtas žaidėjas valstybės valdyme
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių