Dėl šilumos kainų – geros žinios

  • Teksto dydis:

Nuo kovo 1 d. dėl sumažėjusių "Kauno energijos" palyginamųjų šilumos gamybos sąnaudų ir perkamos šilumos kainų galutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina kauniečiams, Kauno rajono gyventojams ir jurbarkiečiams mažėja 5,16 proc.

Vietoje šiuo metu galiojančios 6,13 ct/kWh su PVM centralizuotai tiekiamos šilumos kainos nuo kovo 1 d. įsigalios 5,81 ct/kWh su PVM vartotojams tiekiamos šilumos kaina.

Šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke mažėja jau antras mėnuo iš eilės. Vasarį, palyginti su sausiu, centralizuotai tiekiamos šilumos kaina mažėjo 0,9 proc. Teigiamą įtaką šilumos kainos mažėjimui turi konkurencija tarp šilumos gamintojų Kaune ir esama šilumos supirkimo tvarka.

Pastebima, kad šilumos vartotojai vis dar dažnai painioja šilumos kainą su sąskaitos už suvartotą šilumą dydžiu. Atkreiptinas dėmesys, kad sąskaitos dydis yra šilumos kainos ir suvartoto šilumos kiekio sandauga. Didžiausią įtaką sąskaitų už suvartotą šilumą dydžiui turi šilumos suvartojimas, kuriam  įtakos daro šalti orai ir deklaruotas suvartotas karšto vandens kiekis.

Pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintų Šilumos ir karšto vandens kainų nustatymo metodikų nuostatas, centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens kainos perskaičiuojamos ir nustatomos kiekvieną mėnesį, priklausomai nuo kuro ir perkamos šilumos kainų.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
TIK individualus šildymas leis sumažinti šildymo kainas; - "NE šiluminei baudžiavai!".

Graz

Graz portretas
Kainos sildymo kosmines,bet ir ziema salta.

Kauno meras vėl meluoja

Kauno meras vėl meluoja portretas
pavasaris orai atšyla kainos mažesnės savaime nes neturės kur šilumos dėt..Kiek gali tyčiotis iš gyventojų
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių