Didesni atlyginimai lietuvių emigracijos nesumažins?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje politikams kalbant, kad didesni atlyginimai gali sumažinti lietuvių emigraciją, verslo atstovai mano, kad pirmiausia geriau būtų sutvarkyti šalies švietimo, mokesčių sistemas ir sumažinti biurokratinį aparatą - po šių darbų galbūt emigracija pradėtų mažėti, rašo „Verslo žinios“.

„Klausimas, mano galva, keliamas netinkamai. Tarytum būtume mes, kaltieji, ir tie kiti, pateptieji, kuriuos turėtume susigrąžinti ir specialiai jiems sukurti sąlygas. Man tai nepriimtina - kalbėkime ne apie emigrantų sugrąžinimą, o ką daryti, kad Lietuvoje būtų gera gyventi. (...) Lietuvoje sukuriama pridėtinė vertė yra 30 proc. mažesnė nei panašaus profilio įmonės Vokietijoje. Vokiečiai kuria produktus, jie produktų savininkai. Mes neturime produktų, esame tik kieno nors tiekimo grandinės dalis. Ir kol tai nesikeis, mes atsiliksime“, - teigė elektroninių sistemų projektavimo ir gamybos įmonės „Rifas“ vadovas Aidas Šetikas.

Kiti dienraščio apklausti verslininkai tvirtino, kad pirmiausia Lietuvoje reikėtų sutvarkyti švietimo, mokesčių sistemas ir sumažinti biurokratinį aparatą, o atlyginimai negali staiga pakilti visiems darbuotojams ir visuose sektoriuose.


Šiame straipsnyje: atlyginimaiemigracijalietuviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

coralie LLoris

coralie LLoris portretas
Štai tik sąžiningas skolintojas Neįtikėtina, bet tiesa! Sekite tai gerai. Mėnesius matau, kad aš išleisti Facebook ir bet tinklalapyje rūšies Ši žinutė Paskolos liudytojas, kalbantis tam tikrą Angele MAURIN kuri suteikia pinigų žmonėms visame pasaulyje. Iš pradžių buvau šiek tiek pesimistiškai, nes aš nepasitikiu paskolos pasiūlymus dėl neto. Bet po to mano draugas gavo paskolą jai, mano smalsumas pastūmėjo mane imtis savo kontaktus elektroniniu paštu ir po paklausė mano problema ji priėmė mane ir suteikė 50.000 € paskolą su tikrai žemos palūkanų ant jo dalis ir gavau pinigus po 24 valandų be protokolo mano sąskaitą. Jūs, kuriems reikia pinigų skubiai, galite susisiekti su juo ir jūs būsite patenkinti per daugiausiai 24 valandas, jei jums sekti savo gaires. Čia yra jo elektroninio pašto adresą: angelemaurin16@gmail.com           Paštas: angelemaurin@outlook.com tiesa liudijimas

O vaistu kainos...

O vaistu kainos... portretas
lietuvoje man reikalingi vaistai kainuoja apie du simtus ewru ,o vakar nuvaziavau lenkijon Suwalku prekybos centre jie kainuoja 56 ewrikus ,padariau uzsakyma ,siandien vaziosiu atsiimti ,nes jie tik uzsakomi , net du kartus vaziuojant uzsakyt ,ir pasiimt iseina pigiau.

jo

jo portretas
beveik kasdien einame i koncertus,spektaklius,parodas,nauju knygu pristatymus,najus filmus,,paskaitas,kavines, restoranus,,savaitgaliais keliaujame pri juros ar i druskininkus,vaikstom po senamiesti,dalyvaujam mieto sventese, net keista- kad bendradarbiu tokiuose renginiuose nesutinkame nei vieno... Matomai dideli skurda isgyvena, o jaunesni ruosias emigruoti
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių