DNB banko atstovas: Lietuvai visai palankus metas skolintis

  • Teksto dydis:

DNB banko finansų makleris Justas Kučinskas teigia, kad vertinant ilgalaikę perspektyvą, Lietuvai yra palanku dabar platinti obligacijas.

"Metas, jei vertinti praeitos savaitės antros pusės Įvykius, kai visos priemonės pigo, iš pirmo žvilgsnio, gal ir neatrodo labai geras. Bet jei žiūrėsime į ilgesnę, kelių mėnesių perspektyva metas yra geras, nes palūkanos vis dar išlieka pasiekusios rekordines žemumas", - "Verslo žinioms" sakė J.Kučinskas.

Jis spėjo, kad obligacijas Lietuva išplatins iki gruodžio vidurio, nes po šios datos rinkoje likvidumas ir naujų vertybinių popierių paklausa sumažėja:"Prisimenant, ką kalbėjo pats mūsų ministras, obligacijos turėtų būti eurais. Spėčiau, kad terminas bus apie 10 metų, nes paprasčiausiai bus pildoma šių metų sausi išplatinta ir 2024 metais išperkama euroobligacijų emisija. Dabar jos dydis 05 mlrd. eurų. Tikėtina, kad ji bus papildyta iki 1 mlrd. eurų".

DNB bankas, DNB, ekonomistas, Justas Kučinskas



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
o kas atidavinės tas skolas? Ir kiek galima skolų naštą krauti ant piliečių pečių? Lai pirma moka procentus už tai,kad naudojasi gyventojų kaupiamosiomis lėšomis.Civilizuotose šalyse žmonės kaupia lėšas bankuose tam,kad užsidirbti,šitaip pritraukiami gyventojai į bankus,o pas mus tai tikras apiplėšinėjimas.

???

??? portretas
Ar dar per mažai Lietuva praskolinta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių