J. Milius: draudimas į Baltarusiją vežti kiaulieną iš trijų apskričių – gera naujiena

  • Teksto dydis:

Pranešimas, kad Baltarusija neįsileis kiaulienos iš trijų Lietuvos apskričių, yra gera naujiena, teigia Veterinarijos tarnybos vadovas. Jonas Milius sako tokios informacijos kol kas negavęs oficialiai, tačiau jai pasitvirtinus, sumažėtų teritorija, iš kurios Lietuvos ūkininkai negali eksportuoti produkcijos į Baltarusiją.

„Baltarusija buvo visai uždraudusi iš visos Lietuvos ne tik kiaulieną, bet ir pašarus. Jeigu dabar tik iš trijų apskričių - tai čia mums gera žinia“, - BNS sakė J.Milius.

Pasak jo, kol kas informacijos apie sumažintą draudimo apimtį jis neturi. J.Milius susisiekė su Baltarusijos atstovais, tačiau jie apie tai irgi nieko nežinojo.

Rusijos agentūra „Interfax“ pranešė, kad Baltarusija apribojo kiaulienos eksportą iš Vilniaus, Utenos ir Panevėžio apskričių, nes čia užregistruoti nauji afrikinio kiaulių maro atvejai.

Uždraustas gyvų kiaulių, kiaulienos bei šernienos, šios mėsos perdirbimo produktų, odos, medžioklės trofėjų, termiškai neapdirbtų pašarų, taip pat kiaulių skerdimo bei pjaustymo įrangos importas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
tai nors nuotrauką reikėjo parinkti atitinkančia teksto _____neklaidinkit žmonių ,kur čia matot kiaulieną ,,,,,sėkmės o jautiena tai gera ,matomai paruošta į izraelį eksportuoti ,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių