Draudimas prekiauti alkoholiu Rugsėjo 1-ąją: ar jau pripratome?

  • Teksto dydis:

Draudimui Rugsėjo 1-ają prekiauti alkoholiu sukanka 10 metų. Specialistai sako, kad per šį laiką žmonės priprato prie tvarkos, o prekybininkai pastebi, kad alkoholio pardavimai paskutinėmis vasaros dienomis stipriai išauga, jei Rugsėjo 1-oji būna savaitgalį.

Prieš 10 metų šią dieną pirmą kartą Lietuvoje nebuvo galima įsigyti alkoholio. Taip siekta mažinti alkoholio prieinamumą moksleiviams bei pasiųsti žinią, kad Mokslo ir žinių diena turėtų būti blaivi.

Tačiau šis draudimas labai papiktino dalį gyventojų, jį smarkiai kritikavo viešbučiai ir restoranai. Dėl to po dvejų metų leista alkoholiu prekiauti viešojo maitinimo įstaigoms.

Iš pradžių prekybininkai skaičiuodavo stipriai išaugusius alkoholio pardavimus rugpjūčio 31-ąją. Tačiau jau kelerius metus gyventojai rugsėjo pirmajai taip nebesiruošia.

Pastebima, kad pardavimai labiau išauga tik tada, kai Rugsėjo 1-oji būna savaitgalį. O medikai sako, kad dėl šio draudimo gerokai sumažėjo šią dieną alkoholiu apsinuodijusių mokinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Teko martyti rugsėjo piuremąja matyti merginas stipriai isgerusias, kurios gamtinius reikalus atliko tiesiog po gyventoju namų langais. Merginos matesi buvco isgerusios, jaunos ko gero net pirmakursės,labai nustebau,kad visgi jaunimas be alkoholio nei zingsnio. Tiesiog dienos metu keliavpo i studentu miestelį, garsiai saukdamos ir nekreipdamos demesio i aplinkinius zmones. Visgi kiek suprantu draudimai nieko nepadejo, jainimas svencia tik su alkoholiu.

pripratau

pripratau portretas
diena pries nusipirkt snapso...

llllllllllllllll

llllllllllllllll portretas
turiu kaime parduotuve , rugsejo 1 diena nepardavem nei vieno butelio alkoholio , bet ryte rugsejo 2 ryta pilna girtu. klausimas ? is kur gyrti ?tai pradekit eskot taskus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių