Dviejų su valstybe siejamų bendrovių vadovų turtas viršijo milijoną eurų

Du bendrovių, kurių akcininkė yra savivaldybė ar valstybė, vadovai yra milijonieriai, rodo vieši Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys.

Mindaugas Butkus, kurio turto ir lėšų vertė 2021 metų pabaigoje siekė 3,5 mln. eurų, buvo turtingiausias tarp šių įmonių vadovų. Informacijos apie jo darbovietę ir pareigas VMI BNS nepateikė.

„Gyventojų turto deklaracijas teikiantys asmenys yra patys atsakingi už pateiktą informaciją ir jos tikslumą. Platesnę informaciją galėtų pateikti nebent pats asmuo“, – teigiama inspekcijos atsakyme BNS.

Valstybės kontroliuojamos „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas sąraše užėmė septintą vietą: jo turto vertė siekė 545 tūkst. eurų.

Jonavos šilumos tinklų direktorius Jonas Kaminskas deklaravo turto už 1,5 mln. eurų ir buvo antras, trečias – „Plungės vandenų“ vadovas Alvydas Jasevičius – jis buvo sukaupęs turto už 830 tūkst. eurų, ketvirtas – Druskininkų savivaldybės kontroliuojamo sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ vadovas Edmundas Antanaitis, deklaravęs 666 tūkst. eurų vertės turto.

Penktas sąraše yra konsultacinės bendrovės „Slezvb“ vadovas Saulius Salda, kurio turtas vertinamas 659 tūkst. eurų.

„Nuo senų laikų Šiaulių savivaldybė turi nedidelę įmonės akcijų dalį, todėl aš ir turiu tą prievolę deklaruoti turtą“, – BNS aiškino S. Salda.

Kaišiadorių butų ūkiui vadovaujančio Juozo Sidaro turtas pernai buvo vertinamas 569 tūkst. eurų, jis pagal šį rodiklį buvo šeštas, Pabradės komunaliniam ūkiui vadovaujantis Andrejus Junda su 521 tūkst. vertinamu turtu yra aštuntas, Klaipėdoje elektrinius autobusus gaminanti „Dancer mobility“ vadovas Raimondas Rapkevičius – devintas (521 tūkst. eurų), Klaipėdos laisvajai ekonominei zonai vadovaujantis vadovas Eimantas Kiudulas – dešimtas (514 tūkst. eurų).

Valstybės ir savivaldybių kontroliuojamų įmonių vadovų deklaruoto turto lyderė buvo Šalčininkų Stanislavo Moniuškos menų mokyklos direktorė Liudmila Bandalevič (737 tūkst. eurų), tarp turtingiausių pateko ir Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintaras Macijauskas (624 tūkst.).

Toliau sekė „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis (514 tūkst. eurų), distancinių tyrimų ir geoinformatikos centro „GIS-Centras“ vadovo pavaduotojas Marius Busilas (493 tūkst. eurų), Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinio direktoriaus pavaduotojas Valdemaras Sviackevičius (482 tūkst. eurų), Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus vadovė Justina Prunskienė (416 tūkst. eurų) ir Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė (389 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palaikau

Palaikau portretas
"senis" komentarą. Kaip sakė prof. Landsbergis "nustokit vogti"...

senis

senis portretas
jei valstybėje nebūtu sukčių mes gyventume geriau nei vokiečiai ,bet kadangi ši valstybė sukurta kad žmonės gyventu skurde tai ir įstatimai ir valstybės valdymas yra toks.

Anonimas

Anonimas portretas
kodel neparodot anukelio turtus i seima atejo su 2 milijonais austejos saskaitoje o po metu padidejo 10 milijonu is kur tokie pinigai o kiek dabar turi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių