E. Ignatavičius: Lietuva norėtų, kad Baltarusijos įmonės aktyviau investuotų

  • Teksto dydis:

Lietuva norėtų, kad Baltarusijos įmonės aktyviau investuotų, sako Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Evaldas Ignatavičius.

„Šiandien Lietuvos įmonės yra aktyvesnės Baltarusijoje. Mes norėtume, kad Baltarusijos įmonių veikla mūsų šalyje taip pat taptų intensyvesnė. Pernai „Belarusian Potash Company“ parodė gerą pavyzdį, investavusi apie 10 mln. eurų į Klaipėdos uostą ir įsigijusi dalį terminalo krovinių gabenimui. Mes tikimės, kad tai bus abipusis investavimo procesas“, - Lydoje, kur buvo atidaryta nauja įmonių grupės „Arvi“ gamykla, ketvirtadienį sakė E.Ignatavičius.

„Arvi“ spalio 23 dieną Baltarusijoje atidarė šalutinių gyvūninės kilmės produktų perdirbimo gamyklą „Biovast“ ir pradėjo kalakutų gamyklos statybą. Grupė planuoja įgyvendinti dar du didelius projektus Mogiliovo srityje.

„Senukai“ kartu su Suomijos „Kesko“ neseniai Minske atidarė prekybos centrą OMA. Neįvardijama Lietuvos įmonė taip pat kuria restoranų tinklą.

„Tikiuosi, kad ateityje Baltarusijoje bus daugiau lietuviškų prekių. 2015 metais elektrinis traukinys Minskas-Vilnius sutrumpins kelionės laiką iki dviejų valandų ir supaprastins susisiekimą tarp dviejų sostinių“, - sakė ambasadorius.

Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Korolas pareiškė, kad abiejų šalių įmonės rodo susidomėjimą bendradarbiauti, o pagrindinės sritys yra transportas ir logistika, metalurgijos, kitos gamyklos.

„Šiandien Lietuvos verslininkai atsiveža savo Vakarų partnerius į Baltarusiją. Planuojama statyti Prancūzijos žemės ūkio įrangos „Kuhn“ surinkimo gamyklą Rengiamasi ieškoti vietos nestandartinių betono produktų gamyklai Baltarusijoje. Kiti planai yra medienos granulių gamyba Europos rinkai ir saulės energijos stotis Medile“, - sakė A.Korolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių