E. vaistinėse labiausiai skiriasi maisto papildų kainos

  • Teksto dydis:

Pricer.lt, bendradarbiaudamas su vaistų informacijos portalu vaistai.lt, užfiksavo liepos mėnesio vaistų kainas e. vaistinėse Lietuvoje. Atliekant vaistų kainų tyrimą buvo užfiksuotos nereceptinių vaistų, maisto papildų bei gydomosios kosmetikos prekių kainos.

Pasikeitęs metų laikas keičia ir ieškomiausių vaistų lyderius vaistai.lt portale. Liepą populiarių nereceptinių vaistų nuo alergijos bei virškinimo sutrikimų sąrašą papildė nereceptiniai vaistai nuo infekcijų, skausmo bei nagų grybelio. Lietingi vasaros orai ieškomiausių nereceptinių vaistų sąrašo neleidžia palikti ir medikamentams nuo kosulio. Atliekant tyrimą liepos mėnesį užfiksuota, kad per mėnesį, palyginus su birželiu, labiausiai pabrango maisto papildai ir gydomosios kosmetikos prekės. 

Nereceptiniai vaistai

Pastebėta, kad pradėjus viešai skelbti nereceptinių vaistų kainas, liepos mėnesį ženkliai sumažėjo jų kainų skirtumai skirtingose e. vaistinėse. Tai rodo ir Pricer.lt sudaromo e. vaistinių reitingo lyderių nereceptinių vaistų krepšelių kainų palyginimas. Faktiškai jų skirtumas siekia tik 1-2 proc, pavyzdžiui, „Neurorubine Forte Lactab“ plėvele dengtos tabletės N20 ir „Tavegyl“ 1 mg tabletės N20.

Liepos mėnesį sudarius pigiausios e. vaistinės reitingą, nustatyta, kad pirmoje vietoje - eurovaistine.lt, antroje - camelia.lt, o reitingo apačioje, kaip ir prieš tai buvusį mėnesį, - efarma.lt, kur analogiškų medikamentų krepšelis kainavo net 12 proc. brangiau. Tendencijos nesikeičia - efarma.lt, palyginus su kitomis e. vaistinėmis, išlieka brangiausia e. vaistine. Čia daugelis nereceptinių vaistų parduodami ženkliai brangiau.

Maisto papildai

Liepos mėnesį vaistai.lt pateiktą populiariausių maisto papildų sąrašą papildė medikamentai nuo sąnarių skausmo, maisto papildai virškinimo funkcijai bei svorio kontrolei gerint. Šioje grupėje kainų skirtumai, kaip ir anksčiau, išlieka ženklūs. Užfiksuota, kad maisto papildų kainos skirtingose e. vaistinėse skiriasi iki 119 proc. Palyginus su birželio mėnesiu, daugiausiai pabrango šių maisto papildų vidutinė kaina: tablečių „Herbastress“ 450 mg N30 (21,74 proc.), „Neurozan“ N30 (14,74 proc.) ir „Seleno“ tablečių 100 mcg N30 (13,47 proc).

Gydomoji kosmetika

Gydomosios kosmetikos srityje taip pat fiksuotos naujienos bei ženklūs ieškomiausių prekių pozicijų pokyčiai. Liepą pirkėjai labiausiai domėjosi ne tik kūno ir veido priežiūros priemonėmis, bet ir gydomąja kosmetika, skirta kojų priežiūrai, nuospaudoms ar karpoms gydyti, ir repelentais, skirtais saugotis nuo erkių ir uodų. Tyrimo metu užfiksuoti kainų skirtumai praktiškai tarp visų šios kategorijos prekių kainų. Kainos skiriasi iki 60 proc. Akivaizdu, kuo prekė sezoniškesnė ir kaina mažiau žinoma vartotojui, tuo kainos žirklės skirtingose e. vaistinėse bus didesnės.

Išsami informacija apie tyrimo metodiką pateikiama čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Man asmeniškai geriausios kainos yra e.vaistinėje, kurios adresas paparsčiausias www.vaistine.lt O jos net nebuvo tyrime. Tai tokia ir to tyrimo vertė, jei eurovaistinė ten "pigiausia".

Ro_ro

Ro_ro portretas
Maisto papildus ir gydomosios kosmetikos prekes protingi žmonės perka mažose papildų krautuvėlėse, kurių yra turguose, Savanorių pr. apačioje ir kitur. Tai dar taip vadinamos rusiškų medikamentų parduotuvikės, čia niekas nepabrango nuo pernai metų. O rusų medikamentai yra visai geri, tik propoganda daug kam galvas susuka ne į tą pusę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių