Elektra Lietuvoje pigo 3 proc.

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę elektros kaina Lietuvoje atpigo 3 proc. ir siekė 53,1 euro/MWh.

Kainos mažėjimą lėmė didesnis importas iš Lenkijos, kuri turėjo didelę vėjo generaciją (importas iš Lenkijos sudarė 12 proc.), praneša Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid”.

Trečiąją 2019 m. savaitę vietinė Baltijos šalių generacija padidėjo 7 proc. ir patenkino 69 proc. viso Baltijos šalių elektros suvartojimo. Baltijos šalyse antrą savaitę iš eilės fiksuotas vėjo elektrinių ir hidroelektrinių generacijos augimas - atitinkamai 52 proc. ir 18 proc. Tuo tarpu šiluminių elektrinių generacija išliko tolygi.

Lietuvoje sausio 14-21 dienomis šalies importas sudarė 71 proc. visos suvartotos elektros energijos.

Elektros gamyba Lietuvoje išaugo 27 proc., iki 77 GWh, ir tenkino vidutiniškai 29 proc. viso šalies suvartojimo. 3-ios savaitės gamybos pasiskirstymas Lietuvoje: 45 proc. sudarė vėjo elektrinės, 41 proc. - šiluminių elektrinės ir 14 proc. - hidroelektrinės.

Tuo pačiu laikotarpiu Latvijoje gamyba kito taip pat nedaug - fiksuotas 1 proc. sumažėjimas iki 116 GWh. Vietinė generacija užtikrino 74 proc. viso šalies suvartojimo, kuris sumažėjo 3 proc., iki 156 GWh. 84 proc. gamybos sudarė šiluminių elektrinių generacija, 12 proc. - dviem penktadaliais generaciją padidinusios hidroelektrinės ir 4 proc. - vėjo elektrinės.

Estijoje vietinė generacija kito kiek žymiau - fiksuotas 6 proc. augimas, iki 237 GWh. Bendrai vietinė generacija Estijoje užtikrino 116 proc. viso šalies suvartojimo, kuris pastarąją savaitę išaugo 2 proc., iki 203 GWh. Gamybos pasiskirstymas Estijoje - šiluminės elektrinės sudarė 93 proc. visos šalies gamybos, o likusią dalį energijos sugeneravo vėjo elektrinės.

Elektros srautui Lenkijos kryptimi Lietuvos ir Lenkijos „LitPol Link“ jungties pralaidumas buvo vidutiniškai išnaudojamas 22 proc., o Lietuvos kryptimi - 42 proc. „NordBalt“ pralaidumo išnaudojimas Lietuvos kryptimi siekė 52 proc., o Švedijos - 14 proc.


Šiame straipsnyje: elektraLitgridelektros kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

VYRIAUSYBEJE IR SEIME VIENI BESMEGENIAI

VYRIAUSYBEJE IR SEIME VIENI BESMEGENIAI portretas
KURIEMS PASTOVIAI VAIDENASI RUSAS KAIP PVZ KREPSINI ZAISTI VTB LYGOJE NEGALIMA LIETUVOS KLUBAMS TIPO REME KREMLIUS BET KAZKODEL LATVIAI ESTAI ZAIDZIA RUSU LEDO RITULIO LYGOJE ZAIDZIA IR LATVIAI IR SUOMIAI IR T.T. IR JIEMS KAZKODEL POFIK ANT VISKO PAS MUS BUS SU ASTRAVOS ELEKTRINE IRGI CIRKU KAD PIRKTUME TIESIOGEI BET NEPIRKSIME O GAUSIME JA APLINKINEIS KELIAIS IR DAUG BRANGESNE JUG CIA LIETUVA KO NORETI

ir

ir portretas
latviai ir estai perka elektrą iš rusų, o žulikai įsikūrė biržas ir per jas pakėlę kainas, kaip dabar sako daro verslą, o tiksliau plėšikauja, greit iš baltarusių atominės elektra pradės spekuliuoti

melas

melas portretas
o pas mus kainos pakilo nes musu ekonomikos augimas didziausias europoj kaip visada
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių