Emigruojančius medikus keičia atvykstantys į Lietuvą: dominuoja ukrainiečiai, rusai

Didesnio uždarbio svetur ieškančius Lietuvos medikus keičia į Lietuvą atvykstantys sveikatos priežiūros specialistai.

Kaip Eltai sakė Sveikatos apsaugos ministerijos ryšių su visuomene projektų vadovė Alina Žilinaitė, galimybe dirbti Lietuvoje daugiausiai domisi trečiųjų šalių piliečiai iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos. Tačiau praktikuoti gali tik atitinkantys Lietuvoje galiojančius reikalavimus.

SAM duomenimis, licencijas dirbti Lietuvoje turi 32 gydytojai – trečiųjų šalių piliečiai, įgiję profesinę kvalifikaciją trečiosiose šalyse.

Daugiausia – 12 gydytojų iš Ukrainos. Iš jų 5 medicinos gydytojai, 1 gydytojas neurologas, 1 gydytojas odontologas, 1 gydytojas ortodontas, 1 vaikų ligų gydytojas, 1 gydytojas radiologas, 2 vidaus ligų gydytojai.

13 licencijas gavusių gydytojų – iš Rusijos: 10 medicinos gydytojų, 1 gydytojas oftalmologas, 1 gydytojas endokrinologas, 1 gydytojas dermatovenerologas.

6 gydytojai iš Baltarusijos: 4 medicinos gydytojai, 2 gydytojai odontologai.

Vienas licenciją dirbti Lietuvoje gavęs medicinos gydytojas – iš Maroko.

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos duomenimis, nuo 2017 metų pradžios iki šių metų birželio 28 dienos išduota 15 medicinos praktikos licencijų 13-ai asmenų.

10 licencijas dirbti Lietuvoje gavusių gydytojų – Europos Sąjungos piliečiai, įgiję profesinę kvalifikaciją Europos Sąjungos šalyse.

Iš jų 3 gydytojai odontologai (2 iš Latvijos, 1 iš Lenkijos), 4 bendrosios praktikos slaugytojai – (3 iš Lenkijos, 1 iš Jungtinės Karalystės), 1 odontologo padėjėjas (Jungtinė Karalystė), 1 masažuotojas (Italija), 1 burnos higienistas (Vokietija).

2016 metais kvalifikacijos pripažintos 14-ai Europos Sąjungos piliečių įgijusių profesinę kvalifikaciją Europos Sąjungos šalyse. 5 iš jų – gydytojai: anesteziologas reanimatologas, gydytojas endokrinologas, medicinos gydytojas, darbo medicinos gydytojas, gydytojas kraujagyslių chirurgas, taip at 4 bendrosios praktikos slaugytojai, 2 gydytojai odontologo padėjėjai, kineziterapeutas, dantų technikas, masažuotojas.

5 licencijos dirbti Lietuvoje išduotos Europos Sąjungos piliečiams, įgijusiems profesinę kvalifikaciją trečiosiose šalyse: 4 iš jų gydytojai odontologai ir vienas medicinos gydytojas.

Trečiųjų šalių piliečiams, įgijusiems gydytojo profesinę kvalifikaciją trečiosiose šalyse, išduotos 26 licencijos. Daugiausia jų iš Baltarusijos – 9, Rusijos – 6, Ukrainos – 7.

Vieną licenciją dirbti turintis gydytojas oftalmologas – iš Kazachstano, 2 iš Armėnijos, 4 iš Ukrainos, 2 iš Rusijos.

Vienas gydytojas odontologas iš Rusijos gavęs licenciją gydyti vaikus.

Iš 12 medicinos gydytojų – 5 iš Baltarusijos, 4 iš Rusijos, 3 iš Ukrainos.

Taip pat licencijos išduotos 1 gydytojui neurologui, 1 gydytojui chirurgui, 1 laboratorinės medicinos gydytojui ir 1 vidaus ligų gydytojui iš Baltarusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svarbu

svarbu  portretas
ipradžia: po truputi puto vis greityn kaip sako be mūšio atiduosime Lietuvą, ar tie kurie tokį precedentą kuria manote išlikti?, nušluos, tik tiek ir reikalingi , kad būtų kam paimti judiškus grašius, sekantis veiksmas jau užregistruotas nuleisti referendumo kartelę, kad galima būtų skelbti ir kitus su mažumos palaikymų, kodėl taip panašu į rytuose sukurptą projektą ?

Algis

Algis portretas
Ir patys dar klykiat kad neduot lietuviams dvigubos pilietybes kai kitu tautu ir rasiu zmones plusta nesulaikomai i Lietuva.

internacionalas

internacionalas portretas
tuo ir siekia jav masonai suvienodinti tautas o po to kolonizuoti tai tik laiko ?.......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių