ES parama regionams: kokia ji bus po 2020-ųjų?

  • Teksto dydis:

Briuselyje prasideda diskusijos, koks turėtų būti Europos Sąjungos septynerių metų biudžetas. Europos Komisijos atstovai pripažįsta, kad dėl britų pasitraukimo iš bendrijos ir mažėjančio biudžeto, dėl saugumo ir pabėgėlių problemų, laukia karštos diskusijos. Lietuva rengdamasi deryboms nuo šių metų statistiškai padalyta į du regionus – ekonomiškai stipresnį Vilnių ir likusią Lietuvos dalį. Taip tikimasi, kad parama iš Briuselio nemažės. Tačiau kol kas neaišku, kokie bus kriterijai skirstant bendrijos paramą po 2020-ųjų.

Erikas Čypas drožinėja jau tris dešimtmečius. Prieš penkerius metus gavęs Europos Sąjungos paramą Dusetų biblioteką jis pavertė amatų centru – vaikus ir atvykstančius turistus moko drožinėti.

Tautodailininkas pripažįsta, kad prašyti Europos paramos jį įkalbėjo tėvas, kurio projektai į Dusetas pritraukė apie 300 tūkst. eurų. Į miestelį, kur daugiau nei kas dešimtas neturi darbo ir gyvena iš socialinių pašalpų.

Kad parama kiltų į viršų, ar bent nemažėtų, Lietuvos laukia karštos diskusijos Briuselyje. Pradedama diskutuoti, kokie bendrijos finansai bus po 2020-ųjų.

Europos Komisija savo pasiūlymą turėtų pateikti gegužę, ir ji kalba, kad parama regionams turėtų išlikti.

Plačiau apie ateities perspektyvas – Edvardo Špoko reportaže.


Šiame straipsnyje: ES paramaregionai2020 metai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių