ES skirs 123 mln. eurų smulkių Baltijos šalių įmonių finansavimui

  • Teksto dydis:

Europos investicijų fondas (EIF) ir „Swedbank“ pasirašė mikrofinansavimo priemonės susitarimą, kuriuo pagal ES užimtumo ir socialinių inovacijų programą (EaSI) siekiama remti labai smulkias Estijos, Latvijos ir Lietuvos įmones.

Europos Komisijai suteikus finansinę paramą, o Europos investicijų fondui garantiją, „Swedbank“ per ateinančius trejus metus labai smulkioms Baltijos šalių įmonėms galės pasiūlyti iki 123 mln. Eur. Susitarimą taip pat remia Europos strateginių investicijų fondas (ESIF), kuris yra itin svarbi „Investicijų plano Europai“ dalis.

Už užimtumą, socialinius reikalus, įgūdžius ir darbuotojų judėjimą atsakinga Europos Komisijos narė Marianne Thyssen teigė: „Pasitelkdamas ES finansavimo priemonę „Swedbank“ Baltijos šalyse padidins labai smulkių įmonių, bei be kita ko, jaunųjų verslininkų galimybes gauti lėšų. Šiomis galimybėmis galės pasinaudoti apie 5 000 smulkiųjų įmonių Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Ši finansinė parama rodo, kad Europos Komisija yra visapusiškai pasiryžusi skatinti užimtumą Europoje“.

„Būdami vietinis bankas dešimtims tūkstančių įmonių Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje džiaugiamės, kad galime suteikti galimybę labai smulkioms įmonėms naudotis reikiamomis kapitalo investicijomis. Džiaugiamės, kad pavyko susitarti dėl didžiausios regione EaSI garantijos ribos. Ši garantija reiškia, kad daugiau kaip 5 000 smulkiųjų įmonių Baltijos šalyse galės gauti lėšų palankiomis sąlygomis. Priemonė yra būtina siekiant užtikrinti tvarią ekonomikos plėtrą regione“, – sakė „Swedbank“ Baltijos bankininkystės vadovė Charlotte Elsnitz.

EIF Integracinio finansavimo padalinio vadovas Peras Erikas Erikssonas pridūrė: „Mums malonu pranešti, kad su „Swedbank“ pasirašėme šią naują EaSI garantijos sutartį, ji yra itin reikalinga, kadangi siekiame toliau skatinti smulkiųjų verslininkų rėmimą visose Baltijos šalyse. EIF garantija padės paremti smulkiąsias įmones, kurioms gali būti sudėtinga gauti reikalingų lėšų plėtoti jų verslui“.

Finansavimą pagal EaSI paramos labai smulkioms įmonėms priemonę „Swedbank“ planuoja pradėti 2018 m. kovo mėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahaha

Hahaha portretas
Ir kur tie pinigai nukeliaus ......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių