Euras Lietuvoje: kiek liko būstų už milijoną naująja valiuta?

  • Teksto dydis:

Prieš euro įvedimą Lietuvoje buvo parduodama daugiau nei 600 būstų, kurių kaina siekė milijoną ir daugiau litų. Šiandien, litui „pavirtus“ euru, situacija pasikeitė. Nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt duomenimis, milijono vertės gyvenamųjų namų ir butų šalyje sumažėjo daugiau nei dešimt kartų.

Būstas, kurio vertė dar visai neseniai buvo milijonas litų, dabar tekainuoja apie 289 tūkst. eurų. Todėl šiandien kur kas mažiau žmonių galės sakyti, kad gyvena milijono vertės namuose. Žinoma, būstas neatpigo, tačiau kaip ir oficialių milijonierių, taip ir milijoninių namų Lietuvoje liko mažiau.

Šiuo metu nekilnojamojo turto skelbimų portale Domoplius.lt už septyniaženklę sumą Lietuvoje parduodami tik penki butai ir 41 gyvenamasis namas. Brangiausias parduodamas butas Vilniuje yra prestižinėje Teatro gatvėje esantis penkių kambarių būstas. Jo kaina – daugiau nei 1 mln. eurų (3,5 mln. litų).

Jaukaus būsto plotas – net 262 kv. m. Interjere dominuoja brangaus medžio apdaila, sienos nudažytos sodriomis spalvomis, sudėtos ąžuolinės grindys. Kambariuose stovi masyvūs baldai, įrengtas židinys, gausu šviestuvų, kurie vakarais kuria prabangos ir jaukumo atmosferą.

Svetainė, kurios plotas 78 kv. m., turi įstiklintą terasą, iš kurios atsiveria įspūdinga senamiesčio panorama. Butas turi tris miegamuosius su atskirais vonios kambariais. Viename iš jų šeimininkai gali mėgautis sūkurine vonia. Butas yra arti svarbiausių miesto vietų – centro, senamiesčio. Netoliese – Vingio parkas.

Prabanga šiam butui nenusileidžia Klaipėdoje esantis butas, kurio kaina – 1,2 mln. eurų (4,2 mln. litų). Šiuo metu tai antras pagal brangumą butas šalyje. Taikos gatvėje esantis naujos statybos butas turi 3 kambarius. Pro vitražinius buto langus matosi senoji uostamiesčio dalis, o balkonas išeina į uždarą kiemą.

Gyvenamųjų namų, kainuojančių  milijoną ir daugiau eurų, daugiausiai stovi prestižinėse Vilniaus vietose – Valakampiuose, Antakalnio rajono pakraštyje, Verkiuose bei Tarandėje. Šeimininkai juose gali mėgautis priemiesčio ramybe, tačiau nesijausti pernelyg toli nuo centro, iki kurio – vos kelios minutės automobiliu.

Šiandien už brangiausią namą sostinėje pirkėjas turėtų sumokėti beveik 2 mln. eurų (apie 6 mln. litų). Tai išskirtingai prabangus ir stilingas namas Valakampiuose, kurio plotas – 344 kv.m. Namui priklauso ir 21 aro sklypas. Dviejuose aukštuose įrengti penki kambariai. Namą supa pušynas, šalia teka Neris.

Antras pagal brangumą yra beveik 9 tūkst. pigesnis ištaigingas namas Tarandėje. Sporto salė, erdvi svetainė su židiniu, lauko terasa, baseinas, pirtis – tai tik keletas namo privalumų.

Strategiškai geroje vietoje įsikūręs ir kotedžas Antakalnyje, Meškeriotojų gatvėje. Prie pat upės stovinčio namo plotas – 350 kv. m.  Pro visus pirmo aukšto langus atsiveria vaizdinga medžių ir upės panorama. Gyvenamojo namo kaina – apie 1,6 mln. eurų (5,5 mln. litų).

„Šie milijono ir daugiau eurų vertės gyvenamieji namai savo šeimininkų dažnai laukia kelis metus“, – sako Evaldas Narbuntovičius, nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt projekto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių