Eurostatas: 30 proc. Lietuvos gyventojų – ties skurdo riba

  • Teksto dydis:

29,6 proc. Lietuvos gyventojų pernai gyveno ties skurdo riba – tai buvo vienas didesnių rodiklių Europoje, rodo antradienį paskelbti Europos Sąjungos statistikos tarnybos Eurostatas duomenys.

2017-aisiais, palyginti su 2008-aisiais, jų dalis padidėjo 1,3 procentinio punkto.

Santykinai daugiau tokių žmonių buvo tik Bulgarijoje (38,9 proc.), Graikijoje (34,8 proc.) ir Rumunijoje (35,7 proc.).

Latvijoje ties skurdo riba gyveno 28,2 proc. žmonių, Estijoje – 23,4 proc., o vidutiniškai ES – 22,5 procento.

Pagal tyrimo metodiką, skurdo rizikai priskiriami žmonės, kurių pajamos nesiekia 60 proc. šalies vidurkio.


Šiame straipsnyje: lietuviaiskurdasEurostatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus

Jurijus portretas
Pernai, palyginti su 2016-aisiais, skurdo rizikos lygis Kauno mieste padidėjo 1,7 procentinio punkto, kaime – sumažėjo 0,4 procentinio punkto.O Kaune komunaliniai mokesčiai brangiausi Lietuvoje,kainos auga kaip ant mielių.Važiavimas miesto transportu irgi brangiausias Lietuvoje.Už tai mieste padaugėjo važinėjančių su superdžipais super poršais,atsiras tuoj 7 nauji tiltai,stadionai,mokslo salos,baseinai,ledo arenos,trinkelėmis klojamos gatvės ir parkai-viskas kad vaizdas geresnis būtų net gatves žaliai dažo.ir viskas iš kauniečių kišenių.Ekonominis pakilimas amžinai nesitęs -jau kalbama apie krizės artėjimą.Paskolos paskolos imamos be ribų ir niekas nesuka galvos kad jas reikės grąžinti-bet jau ne Matijošaičiui o kitam merui reikės dar labiau "lupti skūrą"nuo kauniečių kad grąžinti paskolas>Taip Kaunas tvarkosi realybėje o ne propogandoje vizualizacijose....

Tam rrr

Tam rrr portretas
Pusproti tai gal pasižiūrėkit kieno tie namai dygsta,pagal jus,greičiausiai kokių valdininkų,tikrai ne žmonių dirbančių už minimumą.Tai ar galima iš to daryti apibendrinimą?Visai be smegenų esate.

Kęstas

Kęstas portretas
Į prezidentavimo pabaigą pakilo kovoti su skurdu ir Grybauskaitė. Kodėl taip vėlai? Kas yra Grybauskaitė? Koks yra pagrindinis politinis mūšis šių dienų pasaulyje? Tarp pasišventusių konservatorių ir progresyvių aktyvistų. Pasišventusių konservatorių pavyzdžiais gali būti Lenkijos, Vengrijos ir Rusijos vadovai, JAV prezidento Trumpo pasekėjai. Progresyvių aktyvistų pavyzdžiais gali būti Dalia Grybauskaitė, Angela Merkel, JAV demokratų partija. "Pasišventę konservatoriai remiasi Hobbeso teorija. Jų yra pavojingas pasaulis. Jų supratimu žmogaus gyvenimas yra bjaurus, brutalus ir trumpas. Mums reikia griežtų moralės taisyklių ir stiprios valdžios, kad mus saugotų nuo tų pavojų.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių