Finansų ministerija skubina paskirstyti 5 mln. eurų ES paramos

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija siūlo skubiai paskirstyti 5 mln. eurų Europos Sąjungos paramos, kad ji neliktų nepanaudota ir nereikėtų jos vėl grąžinti ES fondams. Dėl to Vyriausybė sprendžia pasitarime pirmadienį.

„Siekiant iš Europos Komisijos atgauti visas lėšas, sutaupyti lėšų likučiai projektams turi būti paskirstyti skubos tvarka, kad liktų laiko pilnai įgyvendinti projektus ir apmokėti visas tinkamas finansuoti išlaidas“, - teigia ministerija.

Ministerijos parengtoje ES lėšų panaudojimo ataskaitoje nurodoma, kad iki kovo pabaigos liko nepaskirstyta 5 mln. eurų 2007-2013 metų ES paramos lėšų - jų atsirado dėl sutaupymų bei nutrauktų sutarčių: 4 mln. eurų liko iš Vidaus reikalų ministerijos, o 1 mln. eurų - iš Sveikatos apsaugos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų kuruojamų projektų.

Pasak Finansų ministerijos, iki kovo pabaigos tinkamomis investicijomis pripažinta 6 mlrd. eurų, arba 89 proc. visos šio laikotarpio ES paramos, kurios iš viso skirta apie 6,8 mlrd. eurų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį investuota 199 mln. eurų iš planuotų 227 mln. eurų, o iki metų pabaigos liko investuoti 742 mln. eurų. Nuo plano labiausiai atsilieka Informacinės visuomenės plėtros komitetas (investuota 80 proc. vidurkio), Švietimo ir mokslo ministerija (86 proc.) ir Ūkio ministerija (87 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių