Finansų ministerija truputį atnaujino mokesčių pertvarką, trečiadienį teiks Vyriausybei

Finansų ministerija keliose vietose atnaujino parengtą mokesčių pertvarką ir trečiadienį teiks ją Vyriausybei, spręsiančiai, ar siūlyti projektą toliau svarstyti Seimui, pranešė ministrė Gintarė Skaistė.

„Šiandien vykdama iš Briuselio į Vilnių pasirašiau mokesčių paketo teikimą, kuris bus svarstomas rytoj Vyriausybės posėdžio metu. Ieškant platesnio politinio sutarimo įstatymų projektų paketas keletoje vietų atnaujintas“, – feisbuke antradienį rašė ministrė.

Atnaujinimų, kurie skirsis nuo pirminių siūlymų, Finansų ministerija kol kas neviešina ir žada tai padaryti trečiadienį.

Pasak G. Skaistės, Vyriausybei pritarus, mokesčių paketas Seime bus pateiktas kitą savaitę.

„Tikiu, kad tai tvirtas žingsnis link sąžiningesnės, ekonomikos augimui palankesnės ir tiesiog patogesnės mokesčių sistemos“, – rašė ji.

Pirmąjį mokesčių reformos projekto variantą Finansų ministerija paviešino kovą, vėliau jį koregavo.

Iki šiol pakete, be kitų dalykų, siūlyta didinti individualiosios veiklos apmokestinimą, didinti mokesčius daugiau uždirbantiesiems, plačiau taikyti nekilnojamojo turto apmokestinimą.

Finansų ministrė gegužės viduryje yra sakiusi, kad Vyriausybės siūlomai mokesčių reformai įstrigus, Briuselis sustabdytų pervedimus Lietuvai iš vadinamojo Europos Sąjungos (ES) RRF plano, o neišmokėtų lėšų suma būtų kur kas didesnė negu dabar sulaikyti 26 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių