„Fresh Market“ darbuotojai nepatvirtino, kad verčiami išeiti iš darbo savo noru

  • Teksto dydis:

Valstybinė darbo inspekcija (VDI), reaguodama į pasirodžiusius žlungančio prekybos tinklo "Fresh Market" darbuotojų skundus dėl tariamo spaudimo darbuotojams iš darbo išeiti savo noru, atliko keletą patikrinimų, bet nė vienas darbuotojas nepatvirtino esąs verčiamas rašyti prašymą išeiti iš darbo savo noru.

Kaip "Lietuvos žinioms" teigė VDI Asmenų aptarnavimo ir teisės taikymo skyriaus vedėjas Jonas Gricius, iš bendrovės "Internetinė prekyba Fresh Market" nė vienas darbuotojas neatleistas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės ir kai jam priklauso išeitinė išmoka. Tai, anot jo, "kelia tam tikrų minčių", tačiau VDI negali tirti konkrečių atvejų, kol darbuotojai į instituciją nesikreipė.

J. Gricius informavo, kad bendrovėje dirbo 200 darbuotojų, iš jų 70 tebedirba, ir stebisi, kad viešojoje erdvėje sklandant informacijai apie spaudimą išeiti iš darbo kol kas nė vienas darbuotojas nesikreipė su skundu - tai reiškia, kad VDI negali tirti konkrečių atvejų - tik paanalizuoti atleidimų pagrindus.

J. Gricius pažymėjo, kad esant psichologinei prievartai išeiti iš darbo savo noru darbuotojas gali kreiptis į teismą ir bandyti įrodyti galbūt pažeistas savo teises. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad tiek taikant bankroto įstatymą, tiek atliekant likvidavimo procedūras darbuotojams priklauso išeitinės išmokos. Bankroto atveju 2 mėnesių išeitines išmokas garantuoja valstybės Garantinis fondas.

"Sodros" duomenys rodo, kad "Fresh Market" rugpjūčio 6 dieną dar dirbo 506 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių