G. Landsbergis: trumpesnis darbo laikas nesumažins kainų parduotuvėse

  • Teksto dydis:

Opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia nesuprantantis, kaip prekybos centrų darbo laiko patrumpinimas gali turėti įtakos produktų kainoms.

„Jeigu tikslas yra kainų mažėjimas, tai sekmadieniais uždraudimas dirbti, nemanau, kad tai padarytų“, – penktadienį Žinių radijui sakė G. Landsbergis.

Anot jo, Vakarų šalyse prekybos centrams sekmadieniais neleidžiama dirbti, siekiant suteikti poilsio dieną jų darbuotojams.

„Kitos valstybės – man teko gyventi ir Belgijoje – tai padarė, kad žmonės turėtų galimybę tą vieną dieną – sekmadienį – pailsėti. Kad būtų universali poilsio diena. Su kainomis tai neturi nieko bendro, nes besikuriančios mažos parduotuvės, kurioms leidžiama sekmadieniais dirbti, yra kur kas brangesnės nei tie patys prekybos centrai“, – tvirtino konservatorių lyderis.

Premjeras Saulius Skvernelis šią savaitę pareiškė, kad siekiant pažaboti prekių ir paslaugų kainų augimą, mažmeninėje rinkoje žadama didinti konkurenciją mažinant didžiųjų prekybos tinklų įtaką ir galbūt ribojant jų darbo laiką savaitgaliais.

Seimas birželio pabaigoje ėmėsi „tvarkiečių“ siūlomos Darbo kodekso pataisos, siūlančios nuo 2019 metų uždaryti parduotuves per šventes ir paskutinį mėnesio sekmadienį. Darbo kodekse įrašyta 13 šventinių dienų: Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai, Velykos, valstybingumo datos, Rasos, Žolinė, Motinos ir Tėvo dienos bei kitos.

Lenkijoje nuo šių metų kovo iki metų pabaigos parduotuvėms leista dirbti tik du sekmadienius per mėnesį, 2019 metais – vieną, o nuo 2020 metų darbas sekmadieniais bus uždraustas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Skvernelio -Karbauskio populizmas priešrinkiminiai praregėjimai ir noras pritraukti rinkėjus su amnestija,darbu per šventes ,dviguba pilietybe,aukštų prekių kainų, tai ir MG boltic byla tik propogandiniai triukai priešrinkiminiai.Dzin jiem tos kainos ,tie kaliniai,tos dvigubos pilietybės.Manau ,kad supranta jie kad negerbėjai valstiečių nubalsuos prieš Karbauskio siūlymą referendume dvigubai pilietybei.Tai kam tyčiotis iš emigrantų ,jei aišku kad nesurinks balsų.

anuprui

anuprui portretas
Tai kad neliko beveik mažų privatininkų, didieji prekybcentriai jau seniai visus išgalabijo, rėkdami apie "nesąžiningą konkurenciją"...

...

... portretas
Pas mus NĖRA valstybinės religijos, šabo nešvenčiam, tai ir sekmadienis - eilinė savaitės diena, kiek pailsėjom, užsipirkom maisto savaitei į priekį - ir vėl į lažą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių