G. Nausėda: išlieku skeptiškas dėl valstybės skverbimosi į kitus verslo sektorius

  • Teksto dydis:

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako palaikantis Valstybinio plėtros banko arba fondo kūrimą, tačiau lieka skeptiškas dėl valstybės skverbimosi į kitus sektorius – pavyzdžiui, vaistinių ar prekybos įmonių.

„Valstybinis bankas sudaro galimybes efektyviai įgyvendinti valstybės investicinę politiką, kuri naujoje Europos Sąjungos finansinėje perspektyvoje lems Lietuvos ekonomikos kokybinį atsinaujinimą. Valstybinis bankas, skirtingai nei komercinis, yra pajėgus įgyvendinti tikrąją anticiklinę politiką ir remti verslą nuosmukio metu, o ne elgtis procikliškai – „užsukti kranelius“ tada, kai lėšos labiausiai reikalingos“, – feisbuke sako G. Nausėda. M

Pasak prezidento, toks bankas taip pat galėtų pagyvinti smulkiojo ir vidutinio verslo kreditavimą, kuris pastaruoju metu yra mažiau prieinamas.

Tačiau G. Nausėda nurodo, kad mažmeninės paslaugos neturėtų būti tokio banko veiklos sritis.

„Valstybinis plėtros bankas arba nacionalinis fondas, kad ir kaip jį pavadintume, neturėtų statyti kioskelių „a la Snoras“ visose šalies savivaldybėse. Gyventojų aptarnavimo mažmeninės operacijos, nors ir yra svarbios paslaugos, neturėtų būti tokio banko veiklos sritis“, – teigia prezidentas.

Jis nurodė, kad kitą savaitę Prezidentūra organizuoja aukščiausio lygio ekspertų diskusiją nacionalinio plėtros banko klausimu, kurioje dalyvaus ir Tarptautinio valiutos fondo vykdomoji direktorė Kristalina Georgieva.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė parlamentarų grupės siūlymui steigti Valstybinį plėtros banką.

Nutarimu siūloma įgalioti Vyriausybę pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos struktūrinių reformų paramos direktoratu dėl techninės pagalbos valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekselencija

Ekselencija portretas
nenori suprasti, kad taip, kaip dirba verslas užsienyje, Lietuvoje tikrai taip nedirbs. Pas mus gali daryt ką nori bet privatnykai ir kita LR valdžios garbinama bei puoselėjama ,,publika" yra asocialai..Lietuvoje sovietinis kapitalizmas.. Todėl Valstybė privalo galvoti kaip uždirbti pačiai. Pozicija kai visus vargšus, pensininkus ar sergančiuosius, neįgalius išlaiko dirbantieji šalyje, jau paseno ir savęs nepateisina. Reikia orentuotis į skandinavų praktiką - pas juos ne tik bankai bet ir gamyklos iš savo pelno išlaiko visus bėdžius ir pirmiausia pensininkus. Ir šiaip Lietuvai nemaišytų turėti daugiau pinigų..Savo pinigų, o ne varganus pusiau nuslėptus pelno mokesčius ir pan.(pav. atiduodami pusdykiai ir pumpuojami į užsienį mūsų naftos ištekliai /Šimonytės dėka kai ji buvo su Kubilu valdžioje/ yra apmokestinti lengvatiniais mokesčiais.Remiantis tuo kad ,,nedidelis kiekis:D)

Prezidentas

Prezidentas portretas
yra privtaus verslo atstovas ir bankininkas.Jis objektyviai negali jausti privataus veslo negeroves kai kuriose srityse.Kuo verslas gali mus "apdovanoti",pajutome per pandemija.Ogi, kainu kelimu.

Anonimas

Anonimas portretas
Kada bus tartas zodis del "baltarusiskos" AE energijos neileidimo i Lietuva? 30 metu negali prisijungti prie Vakaru ziedo. Marazmas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių