G. Nausėda: kainų reguliavimas problemos neišspręs

Premjerui užsimenant apie galimybę reguliuoti kylančias maisto produktų kainas, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tai savaime problemos neišspręs. Pasak jo, tų produktų, kurių kainos būtų reguliuojamos, tiesiog neliktų prekyboje.

„Man įdomu, kiek kartų dar lipsime ant to grėblio, ant kurio lipo jau ne viena pasaulio pasaulio valstybė. O šito grėblio esmė yra labai paprasta – jeigu imamės įšaldyti kainas arba jas reguliuoti, lauk, kad šitie produktai, kurių kainos reguliuojamos, dings iš lentynų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė G. Nausėda.

Anot jo, siekiant nedidinti kainų, svarbiausia užtikrinti, kad tiekimo grandinė nestrigtų, pasienyje nebūtų eilių.

„Šiandien mes turime visas prielaidas užtikrinti, kad kainos neaugtų. Tam reikia sutvarkyti tiekimo grandines, kad nebūtų 60 kilometrų vilkikų eilių prie pasienio ir nėra jokių esminių fundamentalių priežasčių maisto produktų kainoms staigiai didėti, kaip nėra priežasčių didėti ir kitų produktų kainoms, kadangi žmonių pajamos pastaruoju metu augo sparčiai, bet įvertinus grėsmes, kurios kyla ekonomikai, ateityje jos tokiu tempu augti negalės“, – teigė prezidentas.

Pasak jo, kainų augimui didesnių priežasčių nėra, o jų reguliavimas savaime nesprendžia problemos.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę sakė, kad tiekėjai neturėtų naudotis padėtimi ir didinti maisto kainų. Anot jo, teisės aktai leidžia Vyriausybei ir Seimui svarstyti galimybę apriboti būtiniausių produktų maksimalias kainas.

Finansų ministras Vilius Šapoka taip pat kalbėjo, kad jei situacija dėl kainų taptų nekontroliuojama, jų reguliavimas būtų įmanomas kai kuriuose segmentuose.

Kainas stebinčio portalo pricer.lt įkūrėjo Arūno Vizicko teigimu, pastarosiomis dienomis labiausiai kyla pigiausių produktų kainos, prekybos tinklų nuosavų prekės ženklų produktų.

Anot jo, vartotojai jaučia ir mėsos kainų augimą, tačiau pastebima, kad daugelis prekybininkų pastaruoju metu atsisakė akcijų, be to, buvo pigesnės mėsos iš Lenkijos sutrikimų.

„Iš to, ką pastebėjome, jaučiasi, kad yra norinčių daugiau uždirbti iš situacijos. Pas maisto prekybininkus nėra supratimo, kad tai yra krizinė situacija ir kad noras pasipinigauti vėliau jiems atsilieps. Manau, kad kalbos Seime apie kainų reguliavimą, paskatins prekybininkus demonstruoti mažesnes kainas artimiausiu metu“, – teigė A. Vizickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Kai kainos pradėjo kilti, buvo net nuostabu. O Ponas Prezidentas rankom skėčio jo, vach, vach, kokia čia netvarka! Reikia stabdyti šią verslo šaka, ne broliai, nebus to kad sutvarkys šių sukčių verslo kurie iš mūsų kraunasi vilas, laivus ir tt. Net kažkokių nupiepusiu kruopų bej duonos ne surandi, o daržovių ech net apstu, eks karvutė žalia siena o mus padarys vegetarai.

Da

Da  portretas
Taip Taip juk , be didinimo starto, finišas ponas jus sakėt kad kainos nekyls seniai sakyta tą dainelė, o razumę mes be kainu nenumirsim, bet kas pasikėitė, reformu metas, akrobatas jau vėl aukštin kyla ir šaukiasi galva sukasi nuo aukščio, o juk kainos visur iškeltos ir vaistu, maisto, ir net nuvytusiu gėliu, jau pavasaris atėjo ir užmarštolės skuba kiša nosi iš žemes aukštin, juk net ženkliukas ant atlapobuna pas ponus kuriu kuriem rupėtu tas blogis, bet yra bet, alfonsams bėdu nėra, ten ponus aprupina rūtinos nebaisios, o runkeliai tegul moka , žinom visa poema kuri sukasi aplinkui, tarnams gyventi yra gera ,

Anonimas

Anonimas portretas
Revoliucija Rusijoje irgi pasidėjo, kai kažkas paskleidė gandą, kad parduotuvėse nėra duonos. Nulėkė daugelio galvos, net ir paties caro. Gali ir mūsų buržujams taip baigtis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių