G. Skaistė: dėl Kinijos veiksmų Lietuvos ekonomika smarkiai nenukentės

Kinijai uždarius kelius į šalį eksportuojančioms Lietuvos įmonėms, finansų ministrė teigia, kad didelio poveikio Lietuvos ekonomika nepajus, tačiau verslui būtina įvertinti prekybos su Kinija ir Baltarusija perspektyvas.

„Vertinant situaciją, kiek Lietuva turi santykio su Kinija, tai mūsų eksportas į Kiniją sudaro apie 1 proc.  viso Lietuvos eksporto. Tai išties nėra mūsų itin didelė partnerė, todėl esminio poveikio Lietuvos ekonomikai ir verslui nenumatome“, – penktadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams kalbėjo Gintarė Skaistė, atsakydama į klausimą, ar kitų metų biudžete atsirastų lėšų kompensuoti verslui galimus praradimus.

„Galima prognozuoti tam tikrus pokyčius ir manau, kad verslas darydamas sprendimus, kur jam reikia nukreipti savo pastangas, turėtų įvertinti ir rizikas, kurios galėtų kilti tiek bendradarbiaujant su Kinija, tiek su Baltarusija ir kitomis valstybėmis“, – sakė ministrė.

Ketvirtadienį paskelbta, kad Lietuvos verslininkai negali išmuitinti prekių Kinijoje, nes pastaroji nuo gruodžio išbraukė Lietuvą iš šios šalies muitinės deklaravimo sistemos.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, šios salos atstovybės atidarymo Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nnneee

nnneee portretas
...,,dek Kinijos veiksmu,, bet del Lietuveles vadziazmogiu, kurie pirmiausiai kitus dergia o paskui galvoja, veiksmu...

Piliečiui

Piliečiui portretas
Lukašenka žude o Kinai Uiguru nežudo. Pas tave aiškiai matoma kempinlyge.

Pilietis.

Pilietis. portretas
Manau reikėjo kalbėtis su Kinijos ambasada ekonominiame, o ne politiniame lygyje . Nes juk daug Kinija gamina įvairių kompiuterinių ir kitokių detalių ir įrenginių. Čia ne Lukošenka ,kuris kaimynas ir žudė savo žmones norėjusius teisingu rinkimų. Visada palaikiau konservatorius, bet čia jiems nepritariu.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių