G. Skaistė: svarbu nenutraukti pagalbos priemonių įmonėms per anksti

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad reikia dėti pastangas išsaugant darbo vietas, o šiuo atžvilgiu svarbu nenutraukti pagalbos priemonių įmonėms per anksti.

Kaip pranešė Finansų ministerija, vasario 15–16 dienomis vyksiančiose Euro grupės (EG) ir Ecofin vaizdo konferencijose, kuriose dalyvaus finansų ministrė, pagrindinis dėmesys bus skiriamas ekonomikos gaivinimo ir įmonių mokumo klausimams.

„Turime dėti pastangas išsaugant darbo vietas, o šiuo atžvilgiu labai svarbu nenutraukti pagalbos priemonių įmonėms per anksti. Gerėjant ekonominei situacijai, turėtume svarstyti laipsnišką perėjimą prie tikslinių priemonių. Lietuvoje neseniai įgyvendinta nemokumo reforma padidino sistemos efektyvumą ir, tikėtina, bus naudinga ateityje sprendžiant iššūkius, su kuriais galimai susidurs dalis šalies įmonių“, – pranešime sako G. Skaistė.

Turime dėti pastangas išsaugant darbo vietas, o šiuo atžvilgiu labai svarbu nenutraukti pagalbos priemonių įmonėms per anksti.

Taip pat EG posėdyje bus pristatytas sausio 20 dieną Europos Komisijos (EK) paskelbtas Lietuvos 2021 metų biudžeto vertinimas. EK vertinimas pateikiamas po to, kai naujoji Vyriausybė atnaujino šių metų biudžeto projektą, kuris buvo patvirtintas gruodį.

EK nuomone, Lietuva imasi būtinų fiskalinių priemonių, reaguodama į COVID-19 pandemijos sukeliamą neigiamą poveikį šalies ekonomikai, žmonėms, sveikatos apsaugos sistemai, o vykdoma anticiklinė fiskalinė politika atitinka praėjusių metų liepos mėnesio Tarybos rekomendacijas Lietuvai.

„Iš esmės pritariame EK vertinimui. Lietuva didelį dėmesį skiria tam, kad biudžete numatytos kovos su COVID-19 priemonės būtų panaudojamos tikslingai ir efektyviai. Nors artimiausiu metu esminiu prioritetu išlieka ūkio atsigavimo skatinimas, ekonomikai grįžus į tvaraus augimo kelią ketiname laipsniškai grįžti prie fiskalinių rezervų atstatymo, užtikrinant viešųjų finansų tvarumą ilgesniuoju laikotarpiu“, – teigia G. Skaistė.

EG posėdyje taip pat bus pristatytos naujausios EK makroekonominės prognozės, finansų ministrai aptars ekonominę situaciją ir perspektyvas euro zonoje bei galimybes stiprinti tarptautinį euro vaidmenį, o naujoji Estijos vyriausybė pristatys savo prioritetus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikslus

Tikslus portretas
Kur ismokos bedarbiams ?

Tai kad

Tai kad portretas
smulkūs ir vidutiniai tos pagalbos iki šiol nelabai gauna. KUR PINIGAI NUEINA, MINISTRE?!:D)

Gyventojas

Gyventojas portretas
Sakot apie darbo vietu issaugojima, o darot dar didesnius suvarzymus, kad smulkieji visai nebeatsigautu, gal jau laikas issiblaivyti ir baigti imti paskolas ir leisti zmonems dirbti???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių