Galvasopė laiškininkams: kas šeštas laiškas adresuotas klaidingai

  • Teksto dydis:

Lietuvos pašto duomenimis, kone ant kas šeštos pašto siuntos užrašomi netikslūs gavėjų adresai. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vėluoja, o kartais gavėjų nepasiekia arba siuntėjui yra grąžinama siųstoji pašto korespondencijos siunta.

Ruošdamasis šventiniam darbymečiui Lietuvos paštas primena, kad ant siunčiamų laiškų, atvirlaiškių ir siuntų itin svarbu tiksliai ir įskaitomai užrašyti gavėją ir jo adresą – nurodyti ne tik gavėjo vardą, pavardę, gatvę, namo ir buto numerius, bet nepamiršti parašyti ir miesto, kaimo ir (ar) savivaldybės pavadinimo bei pašto kodo.

„Labai dažnai siuntėjai nurodo ne visą adresą, dėl to laiškininkams kyla problemų ieškant siuntos gavėjo. Pavyzdžiui, siuntėjas nurodo kaimo ar gyvenvietės pavadinimą, bet nesukonkretina, kokioje šalies savivaldybėje ši vietovė yra. Lietuvoje galima suskaičiuoti net dešimtis vienodų vietovardžių, todėl neretai būna neaišku, kur pristatyti gyventojų siunčiamą siuntą: ar, pavyzdžiui, į Ažubalių kaimą Biržų rajono savivaldybėje, ar į Ažubalių kaimą, esantį Zarasų rajone.

Taip pat prašome, kad kaimiškųjų vietovių ar vienkiemių gyventojai savo artimuosius bei įstaigas informuotų ir nurodytų tikslų savo gyvenamosios vietos adresą: kaimo pavadinimą, gatvę ir namo numerį, o jeigu kaimas be gatvių – namo numerį“, – teigė Lietuvos pašto Tinklo direktorė Inga Dundulienė.

Siunčiant siuntą į gyvenvietes, neturinčias paštų, vertėtų atkreipti dėmesį į kelias svarbias detales. „Adresuojant pašto siuntą, siunčiamą į vietovę, kurioje nėra pašto, reikia nurodyti gavėjo adresui priskirto pašto pavadinimą. Jis rašomas po gyvenamosios vietovės pavadinimo prieš pašto kodą ir savivaldybės pavadinimą. Jeigu nežinote, koks paštas yra priskirtas konkrečiai vietovei, jį galima rasti Lietuvos pašto tinklalapyje, elektroninėje pašto kodų ir adresų paieškos sistemoje“, – sakė Lietuvos pašto atstovė. Pašto kodą ar konkrečios vietovės paštą galima sužinoti internetiniame tinklalapyje lietuvospaštas.lt arba paskambinus Lietuvos pašto informacijos telefonu 8 700 55 400.

Taisyklingo siuntų adresavimo pavyzdžių rasite Lietuvos pašto tinklalapyje.

Be to, Lietuvos paštas primena, kad ant registruotosios pašto siuntos papildomai nurodžius gavėjo mobiliojo telefono numerį šis apie gautą siuntą, laiškininkui jo neradus namuose, bus informuotas SMS žinute.

Į užsienį siunčiamą siuntą reikėtų adresuoti pagal tos šalies reikalavimus, todėl siuntėjui patariama  gavėjui pateikti tikslų savo adresą. Žinotina, kad gavėjo šalies pavadinimas turi būti užrašytas didžiosiomis spausdintinėmis raidėmis anglų arba prancūzų kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Negaliu nesistebėti lankydamasi užsienio šalyse bei žiūrėdama labai senus tų šalių filmus. Ten labai į akis krinta seniai galiojanti puiki tvarka - prie gyvenamųjų namų - nesvarbu, ar tai privatus, ar daugiabutis, - visos pašto dėžutės įrengtos lauke, lengvai laiškininkams pasiekiamos ir būtinai su užrašytomis ant jų visų gyventojų pavardėmis. Ta pati griežta tvarka ir visose įstaigose. Jei siunčiamas laiškas, o ant voko užrašyta nepažymėta ant pašto dėžutės pavardė - laiškas grąžinamas siuntėjui, jis niekad neprapuls, o paštininkams nereikia vargti ir ieškoti siuntėjo. Aš pati ne kartą esu nešusi į paštą besimėtantį ant palangės laišką, nes gyventojas jau seniai bute nebegyvena...

ww

ww portretas
Adresai pasidare labai sudetingi ir kartais paprastam zmogui ar pensininkui paprasciausiai neikandamas riesutas. Reikalaujama indekso,o koks jis kartais nezino kur ieskoti. Todel ir gaunasi "i kaima seneliui" variantas;.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių