Gera žinia pensininkams: spalį didėja pensijos

  • Teksto dydis:

Valdžiai didinant pensijų išmokas, vidutiniškai 13,5 euro didesnes pensijas jau spalį gaus apie 840 tūkst. socialinių pensijų gavėjų, turinčių būtinąjį darbo stažą. „Sodros“ komunikacijos vadovas Rytas Stalnionis sako, kad didžioji dalis pensininkų didesnes išmokas gaus jau spalį, o gaunantieji pareigūnų ir išankstines pensijas - lapkritį.

„Padidintas pensijas didesnė dalis gaus jau spalio mėnesį, išimtis galios tik pareigūnams ir išankstinių pensijų gavėjams - jie jas gaus lapkritį“, - LRT radijui sakė R. Stalnionis.

Pasak jo, didės visos socialinio draudimo pensijos - senatvės, netekto darbingumo, našlaičių, ir kitos, kurios tiesiogiai priklauso nuo bazinės pensijos. Tačiau nedidės našlių pensijos. 

„Iš visų socialinio draudimo pensijų šį kartą didinimas nepalies našlių pensijų, o našlaičių pensijos truputį kitą įtaką gaus, nes jos dalinamos paveldėtojams. Pareigūnų pensijos taip pat didės dėl padidintos bazinės pensijos, bet jiems kita truputį struktūra, tai yra valstybinė, ne socialinė draudimo pensija. Tačiau jie taip pat pajaus išaugusias bazines pensijas“, - aiškino pareigūnas.

Jo teigimu, kiek konkrečiai žmogui didės pensija, priklauso nuo sukaupto darbo stažo.

„Jeigu žmogus turi sukaupęs būtinąjį 30 metų stažą, tai jam didrės 13 eurų, jeigu mažiau, tai proporcingai ir tas ūgtelėjimas bus kiek mažesnis, o tiems žmonėms, kurie turi daugiau nei 30 metų stažą ir gauna priedą, priklausantį nuo to papildomo stažo. tai šiet tiek išaugs ir priedas - tai jų padidėjimas bus nežymai didesnis“,- sakė R.Stalnionis.

Jis pabrėžė, kad pranešimų žmonėms apie pensijos padidinimą nebus siunčiama, nes tai fiksuotas, o ne individualus pokytis, todėl pensijos bus padidintos automatiškai. 

Pensijos didėja, Vyriausybei rugsėjį padidinus bazinę pensiją 10 eurų iki 130 eurų

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis yra sakęs, kad iš „Sodros“ biudžeto šiemet tam reikės 31 mln. eurų, o kitąmet - 124 mln. eurų.

Nuo 2018 metų sausio 1 dienos dėl indeksavimo vidutinė senatvės pensija turėtų padidėti dar apie 30 eurų iki 330 eurų.

Šiuo metu vidutinė pensija yra apie 288 eurai - nuo šių metų pradžios ji padidėjo apie 20 eurų.    


Šiame straipsnyje: spalispensijospensininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
O kada bus grąžinamos nusukti pensijos. pareigūnams ir kariams??? Atsakyk Kukuraiti!!!

z

z portretas
Ką jus pensininkai esate kurti akli ar nematote kad mes esame atsilike nuo visos europos šalių , juk net lenkia mus estai kokios ten pensijos latviai koki gaus piniga juk nėra lygiu o mes džiaugsmo pilni plojam ir šaukiam ura kas yra runkelius mulkina kainomis mokėsčiais baudomis palaukite vieni matote pasakas seka nuo kitu metu kam reikia sekti pasakas kitu metu ten bus dar blogiau ,juk gynybos atvėju yra skirta du procentai iš mūsų gyvos galvos o dėl kuo ir kam tokie skaičiai baisus iš kur imti ir ten kišti juk jokios naudos iš ten nėra ir nebus duok tos du procentus liaudies ūkiui kol sutvirties ir gynyba palauks nėra mums nuo kuo gintis gana šitos destrukcijos ,lalaida byla bus nulio vietoj,, kiek jau mes ten sukišome o nauda nulio vietoj, mano nuomone yra išsakyta spreskite kiti jeigu esate dosnus šitam reikalui, ir neverkit ir neplokite ponams klaidas darydami,,,,,,,

Anonimas

Anonimas portretas
labai jau mažos žmonių pensijos Lietuvoje esu baigusi aukštąjį ,o pensija tik 223 eurai, stažas 36m. , argi galima taip tyčiotis iš žmonių .Dabar dar ir vyras numiręs o našlių pensija tik 22 eurai .Kaip gyventi gal pasakys mūsų valdžia. Siūlau daugiau didinti pensijas tiems žmonėms , kurių visai mažos ,odabar yra atvirkščiai. Su pagarba Elena.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių