Gera žinia tėvams ir globėjams: vaiko pinigai gali didėti iki 50 eurų

Vyriausybė pritarė vaiko pinigų didinimui iki 50 eurų.

Šiuo metu kas mėnesį mokama išmoka visiems tėvams ir globėjams, auginantiems vaikus iki 18 metų (arba iki 21 metų, jei vaikas mokosi bendrojo lavinimo mokykloje) už kiekvieną vaiką siekia 30 eurų.

Išmokų vaikams įstatymo pakeitimais taip pat numatyta skirti papildomus 20 eurų vaikams, auginamiems ar globojamiems gausiose ir nepasiturinčiose šeimose.

Ministrų kabinetas taip pat pritarė, kad 2850 eurų vienkartinė išmoka įsikūrimui 18 metų buvusiems globotiniams galėtų būti panaudota tik su savivaldybės administracijos žinia, jei savivaldybės darbuotojams kiltų pagrįstų abejonių dėl tokios išmokos panaudojimo tikslingumo.

Priešingai nei iki šiol, 16-18 metų vaikai galės gauti išmokas, jei jie yra susituokę ar emancipuoti, t.y. teisiškai deklaravę savarankiškumą.

Pakeitimai, jei jiems pritars Seimas, įsigaliotų nuo kitų metų sausio.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skelbia, kad vaiko pinigų didinimui papildomai reikės 130,2 mln. eurų, o iš viso šioms išmokoms – 350,7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gina

Gina portretas
Mano vardas yra Gina Acampora, šiandien aš kalbėjau kaip laimingiausias žmogus visame laukiniame pasaulyje, ir aš pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris išgelbės mano šeimą nuo prastos situacijos, pavadinsiu visą laukinį pasaulį, ir aš taip labai džiaugiuosi galėdama pasakyti, kad mano šeima sugrįžta gerai, nes turėjau paskolą 100 000 JAV dolerių, kad galėčiau pradėti visą gyvenimą, nes mano profesija, nes aš esu viena mama, su 4 vaikais ir visame pasaulyje atrodė, kad tai buvo pakabinti ant manęs, kol aš susitiko su Dievu siųsti paskolą Kompanija, kuri pakeitė mano ir mano šeimos gyvenimą, Dievas bijodamas įmonės, Nora Mildred, ji buvo gelbėtojas Dievas išsiųstas gelbėti mano šeimą su paskola $ 100,000 USD susisiekti su ja noramildred.loan@hotmail.com

Petras Markas

Petras Markas portretas
Ar jums reikia paskolos, susisiekite su šiuo asmeniu už pagalbą. Jis kada nors sugaiš, nes jis taip pat man pasakė. Jo per kontaktą Collins_jamesfinance555@hotmail.com. Aš esu Petras Markas

kotas

kotas portretas
Tai kiek ,,pampersų" nupirsime už 20 karbauskinių išmaldą?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių