Kainų komisija: dujų kainos buitiniams vartotojams nesikeičia

  • Teksto dydis:

Atpigus „Gazprom“ tiekiamoms dujoms bei brangstant dujų transportavimui, gamtinių dujų kainos buitiniams vartotojams nuo sausio nesikeis. Kainų komisija penktadienį patvirtino kainas, kurios galios pirmąjį kitų metų pusmetį.

Dujų tiekimo bendrovės „Lietuvos dujų tiekimas“ vadovas Mantas Mikalajūnas žurnalistams sakė, jog nepaisant kylančių dujų infrastruktūros kaštų, kol kas pavyksta išlaikyti stabilias dujų kainas.

„Turime galimybę išlaikyti kainas stabilias ir ateinančiais laikotarpiais. Importo kainos tendencijos taip pat leidžia išlaikyti stabilumo efektą“, - kalbėjo M.Mikalajūnas.

Anot jo, mažėjant dujų vartojimui ir augant investicijoms, didėja dujų transportavimo kainos, tačiau šiuos kaštus atsveria „Gazprom“ suteikta 21 proc. nuolaida už 2013-2015 metais pirktas dujas.

Gyventojai, kurie dujas vartoja maisto ruošai, už vieną kubą dujų nuo sausio 1-osios ir toliau mokės 2,28 lito. Šildantieji būstą dujomis už kubą mokės 1,45 lito, o per metus suvartojantys daugiau kaip 20 tūkst. kubų dujų - 1,42 lito.

Pastovioji dujų tarifo dalis irgi nesikeičia - 1,95 lito, šildantieji būstą dujomis irgi mokės tiek pat - 13,76 lito per mėnesį.

Nuo gegužės, kai „Gazprom“ sumažino dujų kainą „Lietuvos dujoms“ (dabar - „Lietuvos dujų tiekimas“) 21 proc. už 2013-2015 metus, komerciniams vartotojams nuo gegužės jau pritaikyta 20 proc. nuolaida, o nuo liepos - ir visiems buitiniams vartotojams.

Nuo šių metų sausio dujos buitiniams vartotojams atpigo 4-24 centais už kubą, arba 1,5-11,5 proc., o nuo liepos - dar apie 20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
Ir vėl dujų kaina sumažėjo Gaspromo dėka,o ne konservatorių išgirto laivo dėka.Atsiradus už milijardus įsigytam laivui,dujų transportavimas pabrango.Taip pranešė spauda. Yla iš maišo jau lenda.Įdomu,kaip tai aiškins visokie masiuliai su kubiliais.

Kaunietis

Kaunietis portretas
prognozes ir pazadai,o galu gale kilimas,tuscios rastlevos ir kalbos

kkk

kkk portretas
Kad tu pinigu nera,tai kaip galima maziau isleisi???Po trupini meto Lietuvos pilieciam o patys jau netelpa i savo rubus...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių