Į pajūrį siekiama pritraukti skrydžių į Vokietiją

  • Teksto dydis:

Su VĮ Lietuvos oro uostai vadovais susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė naujų skrydžių pritraukimo galimybes į Klaipėdos/Palangos oro uostą. Anot V. Grubliausko, prioritetu išlieka vokiškoji kryptis, kuri aktuali tiek verslui, tiek turizmo sričiai. Poziciją, kad pajūriui būtina oro jungtis su Vokietija, yra išreiškusios ir kitos Klaipėdos regiono savivaldybės, kurios, susibūrusios į asociaciją „Klaipėdos regionas“, kartu įgyvendina Klaipėdos regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimo programą.

„Sutelktos regiono savivaldybių ir oro uosto atstovų pastangos siekiant pritraukti naujų skrydžių jau davė kur kas geresnių rezultatų nei tikėtasi. Užsibrėžę į oro uostą pritraukti Londono kryptį, dabar jau galime džiaugtis ne tik šia, bet ir kitomis naujomis skrydžių galimybėmis, o keleivių skaičius oro uoste sėkmingai auga. Tačiau sustoti negalime – dabar ypač aktualus klausimas dėl susisiekimo su Vokietija. Naujų skrydžių pritraukimo klausimas šiandien ir buvo aptartas su VĮ Lietuvos oro uostų atstovais“, – sakė Klaipėdos meras, asociacijos „Klaipėdos regionas“ vadovas V. Grubliauskas.

Anot V. Grubliausko, susitikimo metu dėmesio centre buvo ir žinia apie pokyčius oro uostų vadovybėje. „Kėlėme klausimą, ar vystant pokyčiams nesikeis oro uostų pozicija įgyvendinat Klaipėdos regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimo programą. Išgirdome patikinimą, kad strategija nesikeičia“, – sakė V. Grubliauskas.

Pageidavimą, kad pajūryje atsirastų skrydžiai į Vokietiją, yra išreiškę ir verslo atstovai. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai nurodo atlikę apklausą, kuria buvo siekiama sužinoti skirtingų verslo sektorių nuomonę apie naujas skrydžių kryptis, atitinkančias verslo, esamų bei potencialių investuotojų interesus, prisidėsiančias prie turizmo regione skatinimo. Didžiausią prioritetą respondentai skyrė Vokietijai (Frankfurtui, Hamburgui, Berlynui) bei Nyderlandams (Amsterdamui), taip pat tarp populiariausių prioritetinių krypčių minima Suomija (Helsinkis) ir Švedija (Stokholmas). Priežastys, dėl kurių šios šalys išskirtos kaip prioritetinės, yra tai, jog jose įmonės vysto verslą, vykdo projektus, susitinka su partneriais ir investuotojais, turi daugybę klientų ir kt.

Įgyvendindamos Klaipėdos regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimo 2016-2018 metų programą aktyviai dirba 7 regiono savivaldybės: Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestų bei Klaipėdos, Kretingos, Šilutės ir Skuodo rajonų. Šiam tikslui savivaldybės kasmet bendrai skiria 115 tūkst. eurų, iš jų 39 tūkst. eurų – Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Trūksta skrydžio į Londono GATWICK oro uostą iš Palangos.

Gitana

Gitana portretas
Palyginus iš Palangos skrydžių yra ne taip jau daug taigi galėtų autobusiukai,ne tik privatūs prisiderinti prie jų .Kavinėje labai skurdus asortimentas ir dažnai randame uždarytas duris.

Anonimui

Anonimui portretas
asileli taigi i Berlyna nuskrist pigiau kap i Vilniu nuvažout bus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių