I. Šimonytė: svarstydama karantino laisvinimus Vyriausybė prisiima riziką

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad ketindama atlaisvinti veiklos ribojimus prekybos, grožio ir sporto paslaugų teikėjams, Vyriausybei tenka prisiimti riziką.

„Mes prisiimame tam tikrą riziką dėl to, kad kaip jūs puikiai žinote, ekspertai kol kas nerekomendavo atpalaiduoti atskirų ekonominių veiklų, tačiau Vyriausybė šitą riziką sutarė prisiimti, kas reiškia, kad situaciją riekės stebėti labai akylai“, – žurnalistams teigė ji.

Premjerė pabrėžė, kad prieš pradėdami veiklą paslaugų teikėjai ir jų darbuotojai bus raginami atlikti COVID-19 testus.

„Tam, kad veikla būtų pradėta saugiai, bus pakeisti teisės aktai numatant galimybę visiems paslaugų tiekėjams ar darbuotojams, kurie pradėtų veiklą nuo pirmadienio, užsiregistruoti testui mobiliame punkte, ir tikrai būti tikram, kad veikla būtų pradėta be COVID-19 šešėlio (...).

Vėliau jau atitinkamai, kai veikla bus vykdoma, bus galima kreiptis į „Invegą“ paramos ir valstybė iš dalies kompensuos fiksuotą sumą už greituosius antigenų testus, kuriuos bus galima atlikti laboratorijose“, – teigė ji.

I. Šimonytė pažymėjo, kad veiklos ribojimų atlaisvinimai pirmiausia palies individualaus kontakto paslaugas.

„Kalbame apie individualaus kontakto paslaugas, kurios vyksta uždaroje erdvėje. Prie tokių paslaugų galima priskirti ir manikiūro, ir kirpėjo paslaugas, ir kitokias paslaugas, ne tik grožio, bet ir tas, kurioms yra reikalingas ilgesnis kontaktas nei 15 min., jeigu tai yra paslauga vieno tiekėjo teikiama vienam gavėjui“, – teigė premjerė.

Anot I. Šimonytės, trečiadienį bus svarstomi ir lauko prekybos bei sporto treniruočių lauke atlaisvinimai.

„Reikalavimai prekybai lauke taip pat bus priderinti prie tų pokyčių, kurie atliekami parduotuvėse (...).

Kalbėjome ir apie individualias treniruotes lauke, vieno trenerio, su vienu treniruojamu žmogumi, kurios  galėtų prasidėti nuo pirmadienio“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstai ir runkeliai

Kopūstai ir runkeliai portretas
Labai greitai pamiršo po 3-4000 užsikrėtimų į dieną prie verygos

Kopustas.

Kopustas. portretas
Nu tai, kad tikrai tas Simonas per daug jau viska draudzia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių