Ignalinos atominė elektrinė: iki galutinio uždarymo – ne vienas dešimtmetis

  • Teksto dydis:

26-eri metai ir daugiau nei 300 milijardų kilovatvalandžių elektros energijos. Tokia Ignalinos atominės elektrinės istorija. Jau beveik aštuonerius metus jėgainė nebeveikia, tačiau galutinai ją išardyti prireiks dar dviejų dešimtmečių.

Šiemet išmontuota daugiau nei 4 tūkstančiai tonų įrangos, o iš viso nuo 2010-ųjų – apie 43 tūkstančius tonų įrangos ir susijusių konstrukcijų. Tai – maždaug trečdalis viso planuojamo kiekio.

Statant jėgainės pastatus, panaudota apie 200 tūkstančius tonų metalo – tiek, kiek prireiktų 27 Eifelio bokštams. Ir visa tai turės būti išmontuota iki 2038-ųjų. Pirmojo bloko reaktoriuje branduolinio kuro jau nebėra, jis iškrautas, o antrojo bloko reaktoriuje tai daroma dabar.

Tačiau ne tik panaudotas kuras – kitos radioaktyvios atliekos taip pat saugomos specialiai tam įrengtuose atliekynuose ar kompleksuose. Jų numatoma pastatyti dar du. Atliekos tam tikrose saugyklose bus prižiūrimos mažiausiai keliasdešimt metų.

Plačiau – Augusto Stankevičiaus reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...ir

...ir portretas
poxum jiems tie žmonės-atveš kiniečių.Jau LR laivynas(limarkas) pareiškė kad laukia ir tikisi

>tai

>tai portretas
kur jie veš jeigu netiek seniai net leido pas mus davežti:D).Mat kai kuriems valdžiukams(atrodo iš soc. auksinių šaukštų artelės)labai prireikė pinigo kažkam.Tai ir pavaišino užsieniečiai su džiaugsmu.Vat įdomu kiek tonų r.atliekų dabar realiai sandėliuojama atominės kieme?(kažkada buvo 2 tonos..)

tai

tai portretas
pats didziausias pinigu plov imo objektas ir ciniskas zmoniu durninimo pomegis....Tegul isveza konteinerius su radiacija kur negyvenamoji vietoji kaip afrika juk pabegelius tai priemam tai tik susitarti bet ne... jieskoma kaip vidsdos kuo daugiau sau naudos pamirstant zmones kuriu lieka vis maziau taip griaunama valstybe /savomis/ rankomis.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių