Ir šalies, ir šeimos ekonominė padėtis per metus pagerėjo tik simboliškai

Rugpjūčio mėnesį septintadalis (15 proc.) apklaustų šalies gyventojų nurodė, kad per pastaruosius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo. Kad per tuos du mėnesius pagerėjo ir šeimos finansinė padėtis mano kiek daugiau nei dešimtadalis (13 proc.) apklaustųjų. Pagerėjimas daugiau simbolinis nei realus: prieš metus gerėjant šalies ekonominę padėtį nurodė 13 proc. apklaustųjų, šeimos - 12 proc.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ rugpjūčio 21-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, beveik pusė (48 proc.) respondentų atsakė, kad ekonominė šalies padėtis nepasikeitė, o trys iš dešimties (30 proc.) manė, kad ekonominė šalies padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo.). 7 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Pusė (51 proc.) respondentų nurodė, kad pastaruoju metu šeimos finansinė padėtis nepasikeitė, o trečdalis (33 proc.) atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu blogėjo. 3 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su prieš 2 mėnesius vykusios apklausos rezultatais, gyventojų nuomonė pakito nedaug (4 procentiniais punktais padidėjo atsakiusių, kad ekonominė šalies padėtis nesikeičia ir tokia pat dalimi sumažėjo pastebinčių jos pablogėjimą), o lyginant su vertinimais prieš metus (2017 metų rugpjūtį) 8 procentiniais punktais sumažėjo manančių, kad ekonominė padėtis šalyje pastaruoju metu blogėja.

Situacija šalies ekonomikoje dažniau nepatenkinti vyrai, vyresni nei 30 metų žmonės, gyvenantys kaime bei mažesniuose miestuose, respondentai su viduriniu ar žemesniu išsilavinimu, darbininkai ir ūkininkai, dirbantys privačiame sektoriuje.

Kad ekonominė padėtis Lietuvoje pastaruoju metu gerėja, santykinai dažniau nurodė baigę kolegiją ar technikumą, respondentai su vidutinėmis šeimos pajamomis per mėnesį (600-1000 eurų), specialistai ir tarnautojai, dirbantys valstybiniame sektoriuje.

Lyginant su apklausa prieš du mėnesius, 3 procentiniais punktais sumažėjo tų, kurie nurodė šeimos finansinės padėties pablogėjimą, o lyginant su situacijos vertinimu prieš metus (2017 m. rugpjūtį) nurodžiusių, kad šeimos situacija blogėja, sumažėjo 6 procentiniais punktais.

Kad šeimos finansinė padėtis per pastaruosius 2 mėnesius pablogėjo, dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar žemesniu išsilavinimu, darbininkai ir ūkininkai bei bedarbiai ir namų šeimininkės, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai.

Kad šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pagerėjo, dažniau nurodė rajonų centrų ir mažesnių miestelių gyventojai, respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 1000 eurų), specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų pažiūrų gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MOCIUTE

MOCIUTE portretas
a ka prie kubiliaus buvo geriau ,,,,,nu ir durniu saika tik vagims ir padlaizunams buvo gera ,

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Labai tikroviška antraštė,todėl beletristikos neskaičiau.Prieš visokius rinkimus visi stulpai išpaišyti įvairių gaujų simboliais.Tokia ta lietuviška gerovė.Gandragalviai ir tiek.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių