Įvažiuoti į Baltarusiją laukia daugiau nei 600 vilkikų

  • Teksto dydis:

Įvažiuoti į Baltarusiją pirmadienį ryte laukia apie 650 vilkikų. Pasak nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“, srautai padidėjo, artėjant Kalėdoms, o Muitinės departamentas teigia, kad eilės galėjo susikaupti dėl kaimyninėje šalyje atnaujinamos informacinės sistemos.

Muitinės departamento duomenimis, Lavoriškių pasienio punkte pirmadienį ryte laukė 245 sunkvežimiai, Medininkuose - 320, o Šalčininkuose - 80.

„Viena vertus, tai yra mums įprastas vaizdas, nes kiekvieną rudenį srautai padidėja ir dėl nepakankamos infrastruktūros susidaro didesnės eilės“, - BNS sakė „Linavos“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius.

Pasak Muitinės departamento atstovės spaudai Gintarės Šatkauskienės, penktadienį Baltarusija įspėjo, kad savaitgalį atnaujins informacines sistemas.

„Penktadienį gavome informaciją, kad savaitgalį Baltarusija atnaujins informacines sistemas, todėl sumažės pralaidumas pasienyje. Sistemos jau turėtų būti atnaujintos, bet susikaupusias per savaitgalį eiles sunku išnaikinti. (...) Be to, reikia atkreipti dėmesį, kad neveikia Raigardo postas“, - BNS sakė G.Šatkauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių