Įvertino antrąją COVID-19 bangą verslui: bankrotų jau yra ir dar bus

Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos narė Nijolė Uinskienė sako, kad antrosios bangos metu nebus išvengta bankrotų.

„Negali žinoti, kaip toliau bus su liga, kaip toliau pildysis prognozės. Žmonės, nenorėdami prarasti to, ką šiandien gali išlaikyti, stabdo ir verslus, o dėl bankrotų – be abejo, jų bus ir dabar jų yra“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė N. Uinskienė.

Pasak jos, yra daug įmonių, kurios laikinai nutraukė savo veiklą, dalis jų – apskritai nutraukė.

„Yra verslų, kurie gyvybingi. (...) Jei valstybės institucijos tam tikras rekomendacijas duoda, tai smulkus ir vidutinis verslas pats žiūri, kaip savo kieme tvarkytis, kad tai nebūtų skausminga arba kitas pavargęs tiesiog užsidaro. Labai daug įmonių yra, kurios sustabdė savo veiklą, laikinai nutraukė, o kiti išvis nutraukė, nes išvargina ta situacija. Nestabilumas versle ir yra pats blogiausias dalykas“, – sakė N. Uinskienė.

Lietuvoje nuo lapkričio 7 dienos įvestas visuotinis karantinas. Jo metu viešojo maitinimo įstaigos maistą gali teikti tik išsinešimui, viešose vietose galima būti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, sustabdyta sporto klubų, baseinų, masažo kabinetų, SPA veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių