J. Neverovičius: dvišalis elektros tiltas – esminė investicija

  • Teksto dydis:

Buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia, kad Lietuvos ir Lenkijos elektros tiltas "LitPol Link" yra esminė investicija.

Tai J.Neverovičius pareiškė per Europos ekonomikos kongresą Katovicuose, pranešė portalas gazownictwo.wnp.pl. Jo teigimu, šis projektas sudarys taip vadinamą Baltijos žiedą, sujungdamas regiono elektros tinklus, taip pat eliminuos energetines salas Europos Sąjungoje.

Lietuvos ir Lenkijos elektros jungtis turėtų būti baigta 2015 metų pabaigoje. Pasak J.Neverovičiaus, šis elektros energijos tiltas taps istoriniu įvykiu, kadangi Lietuva, Latvija ir Estija bus sujungtos su europine elektros energijos perdavimo sistema.

Jis teigė, kad nėra pagrindo diskutuoti, ar Lietuva kartu su Lenkija turėtų statyti suskystintų gamtinių dujų terminalą. Pasak buvusio Lietuvos energetikos ministro, SGD terminalas dabar veikia Klaipėdoje ir labai sustiprina Lietuvos pozicijas derantis su "Gazprom" dėl gamtinių dujų kainos.

J.Neverovičiaus vertinimu, priklausomybė nuo rusiškų dujų dar sumažės, kai Lenkija pasistatys savo SGD terminalą Svinouščės uoste.

"LitPol Link" jungtimi siekiama sujungti Baltijos jūros regiono valstybių energetikos sistemas ir panaikinti energetiškai izoliuotas salas Europos Sąjungoje.

Bendra "LitPol Link" projekto vertė siekia apie 350 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
lenkai neinvestuoja nei cento, nes nemato jokio biznio...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių