Jaunimas siūlo naujas verslo idėjas

Pagal žmonių ekonominę laisvę, palankias verslo sąlygas, sveikatos apsaugą, socialinę rūpybą ir kitas sritis jau ketvirtus metus lydere pripažinta Klaipėda. Specialiame savivaldybių indekse prasčiausiai šiemet įvertintas Alytaus rajonas.

Pagal žmonių ekonominę laisvę, palankias verslo sąlygas, sveikatos apsaugą, socialinę rūpybą ir kitas sritis jau ketvirtus metus lydere pripažinta Klaipėda. Specialiame savivaldybių indekse prasčiausiai šiemet įvertintas Alytaus rajonas. Jo vadovai sako, kad pritraukti verslą sudėtinga – trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, lemia ir geografinė padėtis. Kaip atgaivinti kraštą verslo idėjas pradėjo siūlyti jaunimas.

Įkurti vilnos perdirbimo įmonę, teikti daugiau laisvalaikio pramogų Daugų miestelyje, siekiančiame kurorto statuso, atkurti ir užsiimti miškų priežiūra, suteikti turistams poilsį be civilizacijos – tokias verslo idėjas siūlo Alytaus rajono jaunimas.

Verslininkai geriausiu projektu pripažino „Dieną be civilizacijos“ – atvykusiems rengti pažintines keliones pėsčiomis po Dzūkijos kraštą, supažindinti su kultūros ir kulinariniu paveldu, dzūkų amatais.

„Verslininkams ši idėja labiausiai patiko. Ji nedaug kainuojanti ir tam tikra atrakcija žmonėms. Jie dabar nori gamtos, mažiau civilizacijos, kartais nori vienumos. Ta idėja man irgi patiko“, – sako Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Jam pritaria ir Socialinės verslumo mokyklos įkūrėjas Donatas Vasiliauskas. Ant jo, tokia idėja – patraukli, rentabili ir jai reikalingos nedidelės investicijos. Jo teigimu, Alytaus rajone gausu kaimo turizmo sodybų, bet, jo nuomone, pagrindinė jų paskirtis – ne tokia.

„Turim švarią gamtą, įdomią istoriją ir tai turistams turi būti įdomu. Lietuviai atranda vis naujas rinkas Vakaruose. Vokietija, Belgija, kitos turtingos šalys dairosi į Lietuvą“, – tvirtina D. Vasiliauskas.

Tačiau Alytaus rajono meras sako esą prisikviesti verslą į rajoną gana sunku. Nors investicijoms vystyti sąlygos sudarytos: taikomos turto ir žemės mokesčio lengvatos, nenaudojami pastatai parduodami neaukštomis kainomis. Pavyzdžiui Dauguose, siekiančiuose tapti kurortu, trūksta paslaugų – žūklės reikmenų, slidžių, dviračių nuomos, laisvalaikio pramogų, verslininkai galėtų įkurti spa centrą.

„Konkuruojame su miesto savivaldybe. Kadangi regione didelė bedarbystė, mums konkuruoti su miestu šiek tiek sunkiau, nes lengvatų tiek pat siūlo ir jie, ir mes. Žinoma, geografiškai verslą geriau kurti mieste. Su kvalifikuota darbo jėga taip pat geresnė padėtis. Turime stiprų konkurentą šalia, kuris irgi stokoja darbo vietų“, – aiškina A. Vrubliauskas.

Laisvosios rinkos institutas įvertinęs visų šalies savivaldybių veiklą, Alytaus rajoną iš 45 vietos nuleido į paskutinę – 53-iąją. Tokį rezultatą nulėmė prastas nenaudojamo turto ir komunalinio ūkio valdymas, biudžeto vertinimas.


Šiame straipsnyje: verslasverslininkaijaunimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Skirtumai tarp socialinių tinklų: Skirtingi socialiniai tinklai tinka skirtingų bendrovių vadovams (žiūrėk čia) [1]: Facebookas tinka visiems. Instagramas labai svarbus tiems, kurie yra nuo 15 iki 45 metų amžiaus. Twitteris leidžia užkalbinti nepažįstamus, net jei jie niekada nekalbėjo apie jus. Pinterestas labai tinka moteriškiems užsiėmimams vaizdais, tokiems, kaip drabužiai ir gėlės. Snapchatas tinka, jei jūsų verslas turi kietą markę, kaip riedlenčių, ar šaltai spaustų sulčių. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Stebina, kad yra net susimokančių už studijas pas kvankas

Stebina, kad yra net susimokančių už studijas pas kvankas portretas
Katastrofa - yra net susimokančių už studijas pas bybiotekininkę Jana.ičienę - gluša, išprotėjusi, nukvakusi...o pripuolusi prie komunikacijos studijų KU...gal ten "ku-kū" studijos naujos kartos bybiotekininkėms...imkit ir peržiūrėkite bybiotekininkės Jana.ičienės disertaciją...po tokių kliedesių suprasite - beprotė paleista ant studentų galvų...o po susimokėjimo už studijas pas beprotę Jana.ičienę krūvos perestukinų ateina į darbo rinką su magistrų, bakalaurų diplomais...ar suvokiate? Nušokusi nuo proto bybiotekininkė moko komunikacijos vadybos...ji pati savarankiškai sunkiai net šaukštą į savo burną pataiko...

NESI8LYKIT JOKIŲ IDĖJŲ, pirmiau parazitais nusikratykite

NESI8LYKIT JOKIŲ IDĖJŲ, pirmiau parazitais nusikratykite portretas
Jaunimas, studentai aktyviau ir savo nedraugus, kenkėjus, idėjų vagis turėtų viešinti. Štai, parazituojantis Augus.inaitis su savo idiote kušplaukiais makaulę apsiauginusia kaulėta dukra Mil.a...lenda idiotas Augus.inaitis prie studentų, nors tu ką. VU jį išmetė kaip išsigimėlį, lįsdavo prie panelių, pats bukas kaip girtas šliužas, net anglų kalba nesugebėdavo savo temos mokslo straipsnių įsisavinti, atsilikęs, paskaitęs rusų kalba kliedesių rašydavo neva "mokslo straipsnius" į "Informacijos mokslus". Išties pagal net minimaliausius reikalavimus jo nė vienas rašinėlis nė iš tolo neatitinka kriterijų, taikomų mokslo straipsniui. Plakdavosi prie po užsienius pavažinėjančių kitų mokslininkų, studentų. Pasiklausydavo, kaip daugmaž išprususios moterys pakalba apie naujas vadybos tendencijas, socialinių mokslų naujoves, teorija...ir jau parašęs skiedalą savo vardu į "Informacijos mokslus" - ten katastrofa. Be to, išsigimęs - su smegenų patologija, kuri neatitaisoma, labai parazituoja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių