Jums tai nepatiks: nuo liepos gali brangti apie 230 rinkliavų

  • Teksto dydis:

Valdžia skuba paskui augančias kainas ir jau nuo liepos ketina didinti dalį valstybės nustatytų rinkliavų - iš 2500 galiojančiųjų didės apie 230 rinkliavų, kai kurios jų didinamos net iki kelių kartų, penktadienį praneša „Lietuvos žinios“.

Pasak dienraščio, gido pažymėjimo išdavimas nuo 3,4 euro brangs iki 18 eurų, leidimo vežioti keleivius taksi - nuo 35 iki 45 eurų. Licencijos verstis keleivių vežimu autobusais vietinio susisiekimo maršrutais brangs nuo 52 iki 68 eurų. Kelionių organizatoriams rinkliava už kelionės organizatoriaus pažymėjimo ar jo dublikato išdavimą nuo 7,8 euro didės iki 37 eurų. Išaugs ir rinkliava už kelių transporto priemonių vairuotojo, vežančio pavojingus krovinius, egzamino laikymą: už pagrindinio mokymo kurso - nuo 8,6 iki 23 eurų, o specializuoto mokymo kurso - nuo 5,7 iki 17 eurų.  

Ekonomistas Romas Lazutka pabrėžė, kad rinkliavų didinimą reikėtų sieti ne su euro įvedimu, o su bendra kainų augimo tendencija bei nuolat didėjančiu darbo užmokesčiu.


Šiame straipsnyje: rinkliavoskainosmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nijole

nijole portretas
Kada grąžinsit nusavintas pensijas/̣

Danutė

Danutė portretas
Prajuokino ponas Lazutka.Kur tas didėjantis darbo užmokestis.Mesteli kelis centus ir oi kaip padidėjo darbo užmokestis.Juokdariai.Daro viską pagal vakarus,bet tik ne užmokesčius už darbą.Iš ubagų atimt viską.Svarbu,kad valstybės ponai sotūs būtų.Jie nežino ką reiškia tuščias šaldytuvas.Oi nežino.Spaudžia mokesčius susimokėti,o kad žmogus neturi kaip šeimą išmaitinti-dzin.....

pensijas kada didins

pensijas kada didins portretas
pensininkai alkani ilgai gyvens isivalys kraujagysles sveiki bus
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių