Kada prekybos centruose tikėtis lietuviškų daržovių?

  • Teksto dydis:

Lietuvos daržovių augintojai jau nuo kovo pradžios skina pirmuosius trumpavaisius agurkus, prasidėjo ir šviežių pomidorų sezonas. Nors dauguma šviežių daržovių į prekybos centrus kol kas atkeliauja iš kitų šalių, šylant orams tikimasi vis gausesnio lietuviškų daržovių derliaus.

Pasak prekybininkų, šiuo metu parduotuvėse jau galima įsigyti šviežių lietuviškų pomidorų ir trumpavaisių agurkų. Taip pat Lietuvoje užaugintų prieskoninių žolelių. O švieži ilgavaisiai agurkai, salotos bei svogūnų laiškai šalyje auginami ir pardavinėjami visus metus.

Iš atvežtinių daržovių prekybos centruose siūlomi švieži kopūstai, bulvės, ridikėliai, morkos. Prognozuojama, kad priklausomai nuo orų vasaros viduryje parduotuvėse pasirodys ir lietuviški šakniavaisiai. Šviežių lietuviškų bulvių tikimasi sulaukti dar prieš Jonines, o morkų ir kopūstų – maždaug liepos viduryje.

Pasak prekybininkų, šiemet šviežios daržovės kol kas šiek tiek pigesnės. Ūkininkų teigimu, lietuviškų daržovių kainos turėtų išlikti panašios kaip pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių