Kadenciją baigiančio Seimo siūlymas Vyriausybei – dar 0,5 mlrd. eurų išlaidų

Baigiantis kadenciją Seimo Biudžeto ir finansų komitetas priešpaskutinę darbo dieną pritarė visiems parlamentarų, komitetų ir institucijų prašymams kitų metų biudžete numatyti papildomą maždaug 0,5 mlrd. eurų finansavimą įvairioms sritims.

Komitetas iš esmės neaptarė nė vieno konkretaus siūlymo – visus paliko įvertinti Vyriausybei.

Dabar 2021 metų biudžeto imsis naujasis Seimas – projektą grąžins tobulinti būsimai centro-dešinės Vyriausybei.

Komitetas buvo informuotas apie kai kurių Seimo narių siūlymą iš Valstybės investicijų 2021–2023 metų programos neskirti 515 tūkst. eurų Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstravimui.   

Valstybės valdymo ir savivaldybės komitetas siūlė biudžete ir DNR plane rasti beveik 280 mln. eurų, o Kaimo reikalų komitetas – beveik 180 mln. euru, Švietimo ir mokslo komitetas prašė papildomai apie 80 mln. eurų, o su mokytojų darbo užmokesčio padidinimu – 100 mln. eurų.

Socialinių reikalų ir darbo komitetas prašė beveik 50 mln. eurų, iš kurių 37 mln. eurų – papildomam pensijų padidinimui.

Savivaldybių kompensacijoms siūloma numatyti beveik 155  mln. eurų, išmaniųjų technologijų diegimui žemės ūkyje – 121 mln. eurų, savivaldybių paskoloms ir garantijoms – 100 mln. eurų, melioracijai ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai – po maždaug 34 mln. eurų.

Pirmas kitų metų biudžeto svarstymas numatytas lapkričio 24-ąją, antrasis – gruodžio 17-ąją, o tada po kelių dienų jis turėtų būti priimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vo tep,zemaiciai sako,

vo tep,zemaiciai sako, portretas
visiems pinigu nera,nes skolinti,,,,,,,,,,,,,,,,,,o seimui pinigu YRA ,nes nejusu reikals suprantat ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Anonimas

Anonimas portretas
kolukieciu ASKUTINIS zodis ka besmegeniai gali DAUGIAU ?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių